Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 361 Besökare idag: 4 586
annons
Laddar...
 

Devil in the Brain

Originaltitel: Il Diavolo Nel Cervello
Regissör:Sergio Sollima
Utgivningsår:1972
Längd: 106 min
Antal betyg:14 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Devil in the Brain:

Devil in the Brain börjar med att Oscar återvänder från utlandet och besöker Sandra som han fixerat sig i. Han är chockad över att upptäcka att hon inte har något minne av honom eller av sin make och son, Ricky. Under undersökningen med hjälp av en psykiatriker så upptäcker Oscar att Sandra's tillstånd är ett resultat av vad hon såg den ödesdigra dagen. Avgörande är dock sambandet mellan Ricky, pistolen och hans fars lik som inte riktigt är så enkelt som det först verkade. Men om Ricky inte döda sin far, vem gjorde det? Och varför?

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Stefania Sandrelli, Keir Dullea, Micheline Presle, Tino Buazzelli, Renato Cestiè, Maurice Ronet, Orchidea de Santis, Gaia Germani, Bruno Boschetti, Giorgio Dolfin

Manus:

Suso Cecchi d'Amico, Sergio Sollima

Genre:

Thriller

Produktionsland:

Frankrike, Italien
Med i listor: Giallo
Filmnummer: 85881
Diskussioner om Devil in the Brain  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Devil in the Brain (3 st)
Waldo Trumbull (Anmäl)   6/4 2013
Egentligen en ganska händelselös thriller med halvtaskiga skådespelare. Musiken är bra, liksom fotot och sluttvisten är faktiskt lite oväntad. Men filmen som helhet är fortfarande bara en bagatell man kan både ha och mista.
ulke666 (Anmäl)   7/2 2012
Intressant och lagom snurrig story som tar en del oväntade vändningar. Inget utöver det vanliga men klart godkänt.
ketto (Anmäl)   5/2 2012
7/10, över medel. bra handling med många överraskningar. några minnsevärda scener, jag gillar målningarna som hon gjorde, det var nästan lite kusligt. bra musik av Morricone också.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor