| Originaltitel: | District 9 |
| Regissör: | Neill Blomkamp |
| Utgivningsår: | 2009 |
Längd: | 112 min
Betygsätt:
Om District 9: En utomjordisk ras som tvingas leva i slumliknande förhållanden på jorden, får en oväntad allierad när en statlig agent utsätts för deras bioteknik. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Sharlto Copley, David James, Jason Cope, Mandla Gaduka, Vanessa Haywood, Kenneth Nkosi, Nathalie Boltt, William Allen Young, Sylvaine Strike, Jed Brophy, Robert Hobbs |
Manus: | Neill Blomkamp, Terri Tatchell |
Genre: | Action, Thriller, Science Fiction |
Produktionsland: | Nya Zeeland, USA |
Recension District 9 - wst sätter betyg 2 och skriver: Man har här valt ett intressant upplägg, och det finns filmer som liknar denna, men då främst till upplägget och inte handlingen. Det jag syftar främst på är "dokumentärkänslan", som har blivit en populär teknik och som jag fortfarande tycker fungerar riktigt bra. Regissören har tagit bitar från diverse filmer och byggt ihop den till något eget. Man har blandat ingredienser från filmer som till exempel... |
| Kommentarer om District 9 |
(556 st) |
| Annorlunda.. |
| Jag är väldigt trött på det dokumentära berättargreppet och var därför till en början inte speciellt imponerad. Att huvudpersonen är riktigt irriterande den första halvtimmen hjälpte ju inte heller. Men när den dokumentära stilen slopas efter ett tag och storyn kickar igång ordentligt så blir filmen bättre och huvudpersonen mindre irriterande. Det är ju onekligen ett väldigt intressant och originellt upplägg. Bara det blir man ju väldigt glad för. Det jag annars tycker filmen gör riktigt bra är att man först betraktar utomjordingarna från avstånd för att sedan låta oss lära känna dem alltmer på ett personligt plan. På det sättet går vi som publik igenom samma resa som huvudpersonen och kan lätt identifiera oss med dennes handlingar. Fortfarande inte den fullträff jag hade hoppats på, men en stabil trea |
| tänker bara på unit 731 när jag ser första halvan.. Vet inte riktigt vad jag tycker om filmen, man blir lite "men vafan" när man ser den |
| Riktigt häftig som actionrulle! Sen har den ett par intressanta frågeställningar och det går ju att relatera storyn till viss mån till andra historiska händelser. Visst finns det ett par luckor men det är inget att hänga upp sig på, då dömer man ut filmen i förhand. |
| Jag har funnit mig själv sitta och fundera på d9 i tid och otid sedan jag såg den. Min slutsats är att det beror på att den är sjukt bra. En omtitt inom kort för att säkerställa att betyget fyra är det rätta är det enda rätta. |
Fler kommentarer till District 9 |
Till filmforum |