Aktuellt

Utgivningsår:2002
Längd: 225 min
Betygsätt:

Om Doktor Zjivago:

Engelsk miniserie i tre delar efter Boris Pasternaks roman. Jurij Zjivago får bevittna sin fars självmord, ett resultat av ekonomisk ruin efter att fadern hamnat i händerna på den skrupelfrie advokaten Viktor Kamarovskij. Jurij växer upp i Moskva och studerar medicin när han träffar sin blivande fru Tonja. Andra möten som skall komma att betyda mycket för Jurij är mötet med Lara och med mannen som förstörde han fars liv.

Liknande filmer

Doktor Zjivago
Onegin
Ängeln på sjunde trappsteget
Les misérables
Den bästa av mödrar
- Visa fler...

Skådespelare:

Hans Matheson, Sam Neill, Alexandra Maria Lara, Keira Knightley, Hugh Bonneville

Manus:

Andrew Davies, Boris Pasternak

Genre:

Drama, Romantik, Mini-serie

Produktionsland:

Storbritannien, USA, Tyskland
Filmnummer: 23018
Kommentarer om Doktor Zjivago (34 st)
jean_grey (Anmäl)   21:19 26/1
Utan Keira (som i princip förpestar varenda kostymfilm nu för tiden) hade betyget blivit en stark trea.
aekholm (Anmäl)   31/12 2009
Har inte sett original-filmen från 1965 men den här versionen var i alla fall riktigt bra. Originalet är säkert ännu bättre på alla möjliga sätt och vis, men det går ändå inte att övertrumfa ögongodiset Keira Knightley. Det faktum att hon inte är något vidare till skådespelerska kan jag utan större problem ha överseende med. Stark fyra!
GinNTonic (Anmäl)   19/12 2009
Riktigt bra faktiskt. Man kanske borde se den första filmatiseringen.
jasmin357 (Anmäl)   5/12 2009
2:an går till sam neil.orginalet e typ triljarder gr bättre.
heeeello (Anmäl)   30/8 2009
Lite tråkigt slut, annars mycket mycket bra!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Doktor Zjivago
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten