| Originaltitel: | Non si sevizia un paperino |
| Regissör: | Lucio Fulci |
| Utgivningsår: | 1972 |
Längd: | 102 min
Betygsätt:
Om Don't Torture a Duckling : Tre tolvåriga pojkar i en underutvecklad bondby full av vidskepelse och övertro, lever och leker som italienska pojkar i allmänhet - d.v.s. plågar lite smådjur, trakasserar byfånen, röker cigaretter och drömmer om sex med äldre matronor som får det att spritta i pillesnorken. När en av dem hittas strypt och begraven faller misstankarna först på den plattskallige byfånen, men efter förhör så kan bypolisen avskriva honom som potentiell mördare och de står handfallna utan ledtrådar. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Tomas Milian, Florinda Bolkan, Barbara Bouchet, Irene Papas, Marc Porel |
Manus: | Lucio Fulci, Roberto Gianviti, Gianfranco Clerici |
Genre: | Kriminalare, Thriller, Skräck, Mysterium |
Produktionsland: | Italien |
| Kommentarer om Don't Torture a Duckling |
(38 st) |
| Mumms,,Vilken Underbar film! Troligen en av Fulcis Smartaste...Många som får sej en känga i den här rullen...Så väl Uppbyggd Giallo!!..Har inga svaga sidor...Italiensk-landsbyggd att det kan hända så mkt Läskigt där?? Ska det ses en Vacker- spännande Våldsamm och Sammhälls-kritisk Giallo så ska det Tusan vara den här Pärlan...Säger bara WOW!!! |
| riz ortolani gör verkligen otroligt mycket för filmen. vilken fantastisk kompositör! i övrigt har den sina stunder, men jag känner mig dock inte alls lika fängslad som jag blev av zombie flesh eaters, the beyond och city of the living dead... för övrigt älskar jag titeln, haha. |
| Otäck och ruggig med några mycket starka scener. En bra film, men inte riktigt något speciellt. |
| En mkt stark historia om fördomar och hyckleri. Filmen erbjuder en del av Fucis absolut bästa ögonblick som regissör ("kedjescenen" är helt makalös) och är sammantaget en av hans absolut bästa. Otäck men inte pga våldet. |
| Tvärtom visar det här att Fulci var en "vanlig" regissör innan han kunde experimentera med sina goreskräckisar på 80-talet, vilket han för övrigt inte hade gjort om han inte var pank. Här var han italiensk mainstream. Och filmen är riktigt bra. |
Fler kommentarer till Don't Torture a Duckling |
Till filmforum |