Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 492 Besökare idag: 4 449
annons
annons
Laddar...
 

Drottningens juvelsmycke

Originaltitel: Drottningens juvelsmycke
Regissör:Bengt Lagerkvist
Utgivningsår:1967
Längd: 272 min
Antal betyg:3 betyg
Betygsätt:

Om Drottningens juvelsmycke:

Drottningens juvelsmycke är ett drama som utspelar sig vid tiden för mordet på Gustav III år 1792. Förlagan, av Carl Jonas Love Almqvist, räknas som en av Sveriges första historiska romaner.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Per Oscarsson, Mimmo Wåhlander, Olof Bergström, Frej Lindqvist, Bertil Norström, Marianne Wesén, Tor Isedal, Morgan Andersson, Hans Wahlgren

Manus:

Bengt Lagerkvist

Genre:

Drama

Produktionsland:

Sverige
Med i listor: SVT Öppet arkiv
Filmnummer: 124197
Diskussioner om Drottningens juvelsmycke  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Drottningens juvelsmycke (1 st)
Redheaded (Anmäl)   22:15 7/2
Den här lilla historien får godkänt enbart pga Stig Järrels insats! Det är en svartvit miniserie som mer är en teaterpjäs i utformningen. Den har en berättare, Per Oscarsson, och rollerna bär peruk och 1700-talsutstyrsel. Den unge kungen, Björn Gustafsson, är särskilt tramsig... Men den onde Reuterholm (Järrel) är fenomenal! Han försöker på alla sätt tygla den frispråkiga Tintomara, men är egentligen betagen av henne och vill att hon ska falla för honom. Men Reuterholm är även känd som sadist, så det går sådär... I två avsnitt är Reuterholm med och de är de bästa.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor