Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 503 Besökare idag: 5 835
annons
Laddar...
 

Dune

Originaltitel: Dune
Regissör:David Lynch
Utgivningsår:1984
Längd: 137 min
Antal betyg:6187 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Dune:

Hela universum är beroende av kryddan som bara finns på ökenplaneten Arrakis, även känd som Dune. Kontrollen över Arrakis och kryddan som finns där innebär kontrollen över universum. En filmatisering av den kända boken.
Se filmen på iTunes
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Jupiter Ascending
Originaltitel: Jupiter Ascending
Regissör: Lilly Wachowski, Lana Wachowski
År: 2015
Genre: Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 108784
Jupiter Ascending
Titel: Jedins återkomst
Originaltitel: Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Regissör: Richard Marquand
År: 1983
Genre: Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 235
Jedins återkomst
Titel: John Carter
Originaltitel: John Carter
Regissör: Andrew Stanton
År: 2012
Genre: Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 86676
John Carter
Titel: Dune
Originaltitel: Dune
Regissör: John Harrison
År: 2000
Genre: Drama, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 8544
Dune
Titel: Children of Dune
Originaltitel: Children of Dune
Regissör: Greg Yaitanes
År: 2003
Genre: Drama, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 11626
Children of Dune
- Visa fler...

Skådespelare:

Sean Young, Max von Sydow, Everett McGill, Brad Dourif, Sting, Patrick Stewart, Freddie Jones, Virginia Madsen, Dean Stockwell, Kyle MacLachlan, Linda Hunt, Jürgen Prochnow, Silvana Mangano, Jack Nance, Francesca Annis, José Ferrer, Kenneth McMillan

Manus:

David Lynch

Genre:

Action, Äventyr, Science Fiction

Produktionsland:

USA

Recension Dune

- jotnan sätter betyg 2 och skriver:
Dune är sannerligen en utstickare bland den berömde regissören David Lynchs verk. Ofta beskrivs den som en flopp, men är det verkligen en rättvis bedömning? Har Dune blivit bättre eller sämre med tiden? Först och främst hade jag inga som helst förhoppningar kring den här filmen. Jag är ett stort fan av Lynch men som jag läst tidigare är denna inte särskilt representativ för hans andra, mycket bra...

Recension av Dune - Läs hela!

Med i listor: Sci Fi-litteraturbaserat
Filmnummer: 4503
Diskussioner om Dune  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Dune (406 st)
Bumbi78 (Anmäl)   28/4 2018
En film som jag antagligen medvetet har undvikit under alla år, men nu var det dags. Som väntat fick man ett obegripligt snurr där det troligen inte ens var nån idé att leta röf tråd eller logik. Dune är dock inte helt utan kvaliteér då vissa scener är bra och många av effekterna känns sådär "retro-charmiga". Men det var nog tur att Lynch inte försökte sig på mer i den här genren.
Rai (Anmäl)   9/2 2018
Nä, jag gillar inte den här filmen!!
Filmfantast86 (Anmäl)   21/10 2017
kass
andmoreagain (Anmäl)   3/12 2016
Lynchs sämsta film som han gärna själv vidhåller och med en berömd obegriplig handling. Har nu sett om den och jag antog att jag fattade själva ramhandligen (men kanske valde att inte bry mig om detaljerna) men den är fantastisk ospännande och tråkig, vilket blir, för mig, extra påtagligt när det kommer till ett sci-fi-äventyr. Ska även försöka mäkta med att se en fan-edit.
karlmats (Anmäl)   30/7 2016
Jag har haft boken i bokhyllan i 15 år men ännu inte läst den. Jag spelade spelet när jag var kid och tyckte det var roligt. Varför jag inte sett filmen förrän nu vet jag inte men det var då på tiden att besöka Atreides och Harkonnens igen. Lynch är ju en märklig figur i sig så det är väl inte så konstigt att hela filmen blir en förvirrande knarktripp. Det är lite svårt att hänga med i svängarna hela tiden men det känns episkt och det är extremt snygga miljöer så handlingen blir på nåt sätt underordnad ändå. Specialeffekterna har inte åldrats väl men det kan jag leva med. Det är en värld jag känner att jag gillar och jag ser fram emot att ta tag i boken som antagligen är många gånger bättre. Efter lite velande blir det en svag 3a till slut, behöver nog se om filmen efter att ha läst boken. Det faktum att Patrick Stewart och Sean Young är med skadar inte direkt avrundningen heller.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Dune
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor