Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 711 Besökare idag: 4 804
annons
annons
Laddar...
 

Elektra

Originaltitel: Elektra
Regissör:Rob Bowman
Utgivningsår:2005
Längd: 96 min
Antal betyg:3463 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Elektra:

Elektra tar vid där Daredevil slutade, och vi finner Elektra tillsynes död i händerna på Bullseye. Som många känner till från serietidningarna är Elektra en karaktär som ständigt balanserar på gränsen mellan det goda och det onda. Vi får här följa hur hon återhämtar sig från sina skador, tränas till yrkesmördare av en grupp ninjas och hur hon sedan skickas ut på ett uppdrag där hon tvingas ta ställning till hur hon vill använda sina kunskaper, för ont eller gott.
Se filmen på Plejmo
9 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Daredevil
Originaltitel: Daredevil
Regissör: Mark Steven Johnson
År: 2003
Genre: Drama, Action, Thriller, Äventyr
Film nr.: 8567
Daredevil
Titel: Catwoman
Originaltitel: Catwoman
Regissör: Pitof
År: 2004
Genre: Action, Kriminalare, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 20704
Catwoman
Titel: Azumi
Originaltitel: Azumi
Regissör: Ryûhei Kitamura
År: 2003
Genre: Drama, Action, Thriller, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 17469
Azumi
Titel: Lara Croft Tomb Raider - The Cradle of Life
Originaltitel: Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life
Regissör: Jan de Bont
År: 2003
Genre: Action, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 14484
Lara Croft Tomb Raider - The Cradle of Life
Titel: Street Fighter: The Legend of Chun-Li
Originaltitel: Street Fighter: The Legend of Chun-Li
Regissör: Andrzej Bartkowiak
År: 2009
Genre: Action, Kriminalare, Fantasy
Film nr.: 68918
Street Fighter: The Legend of Chun-Li
- Visa fler...

Skådespelare:

Jennifer Garner, Kirsten Prout, Jason Isaacs, Goran Visnjic, Will Yun Lee, Terence Stamp, Natassia Malthe, Bob Sapp, Chris Ackerman, Colin Cunningham, Cary-Hiroyuki Tagawa

Manus:

Raven Metzner, Zak Penn, Stu Zicherman

Genre:

Action, Kriminalare, Thriller, Äventyr, Fantasy

Produktionsland:

USA

Recension Elektra

- Loomis sätter betyg 2 och skriver:
Vi var nog många som höjde något på ögonbrynen när det meddelades att floppen ”Daredevil” skulle få en spin-off. Varför skulle man göra en fortsättning på något som inte alls blev speciellt lyckad, och framförallt på vad? Ännu svårare blev det att förstå när det visade sig att man valt att följa Jennifer Garners karaktär Elektra. Samma Elektra dog nämligen i ”Daredevil” men som tur är när det gäller...

Recension av Elektra - Läs hela!

Med i listor: Superhjältar
Filmnummer: 25455
Diskussioner om Elektra  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Elektra (262 st)
Natosh (Anmäl)   5/6 2015
Störigt barn. Elektra har lånat Carolas vindmaskin.
Krille80 (Anmäl)   2/11 2014
Spinoff-film från misslyckade Daredevil. En löst sammansatt och föga originiell historia med mytologiska övertoner, räddad endast av skickligt bildberättande och det faktum att Garner är som klippt och skuren för denna roll.
LTT86 (Anmäl)   1/1 2014
Jag ska inte ljuga, filmen var väldig intressant i början, men efter 16 minuter så spårade filmen verkligen ut med säkert en av dom löjligaste sammanträffande, vändning, spelande och story som jag har sett. Jag titta hellre på Spawn än på det här igen. Varför försökte dom klämma in en story som man har hört sedan 50-talet för? Varför kunde det inte har varit det gamla vanliga superhjälte bekämpa ondska som dom flesta superhjältar filmer får?
xpor (Anmäl)   29/7 2013
Utan att ha läst serietidningarna kändes det som att ett handfull sekvenser i filmen var direkta översättningar av serievärlden till videovärlden. Förmodligen gör sig skurkarna sig väldigt mycket bättre i serievärlden. En sak jag inte förstod var varför alla fienderna bokstavligen gick upp i rökmoln när de dog. Först trodde jag rökmolnen var syra-och-giftmoln, men sedan insåg jag att det är mer sannolikt att de vill undvika att filmens målgrupp utesluts från filmen på grund av att massakrerade lik resulterar i att en åldersgräns sätts på filmen -- Handlingen är väldigt rak och enkel. Karaktärerna är enkla actionfigurer utan något större djup. Filmen består i praktiken bara av en massa *ascool* ninja-fantasy-action. Många detaljer berättas inte i filmen, som förmodligen avslöjas i serierna: Vad var (exempelvis) grejen med pappan egentligen? Elektra heter väl Elektra av en anledning?
RichardEk (Anmäl)   21/7 2013
Lyckas endast delvis med att föra över stämningen från den tecknade förlagan. Elektra är lite för prydlig som person, och handlingen får inte rulla ut i sin egen takt utan forceras fram. 'Daredevil' tjänade mycket på att komma ut i en förlängd version och det skulle nog 'Elektra' också göra. Kvar är en hyfsad actionrulle med mycket kampsport och österländsk filosofi i små portionsförpackningar. Jennifer Garner är hyfsat bra som Elektra, men betyget beror på sidogalleriet, med ett gäng färgstarka 'bad guys' (Typhoid, Stone, Tatoo) som ger hjältinnan en bra match.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Elektra
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor