Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 570 Besökare idag: 4 904
annons
annons
Laddar...
 

En enkel plan

Originaltitel: A Simple Plan
Regissör:Sam Raimi
Utgivningsår:1998
Längd: 121 min
Antal betyg:2388 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om En enkel plan:

Av en slump hittar Hank, Jacob och Lou ett störtat flygplan i det öde Michigan. I planet ligger en död pilot och fyra miljoner dollar i kontanter. De tre beslutar sig för att behålla pengarna, och avtalar att inte använda dem förrän det lugnat ner sig lite. Men ingenting lugnar ned sig. Så mycket pengar har alltid en ägare, och samtidigt börjar de tre misstänka varandra för att inte kunna hålla tyst.
Se filmen på Viaplay
89 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Fargo
Originaltitel: Fargo
Regissör: Joel Coen
År: 1996
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 49
Fargo
Titel: Dödsleken
Originaltitel: Shallow Grave
Regissör: Danny Boyle
År: 1994
Genre: Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 4082
Dödsleken
Titel: Money for Nothing
Originaltitel: Money for Nothing
Regissör: Ramón Menéndez
År: 1993
Genre: Komedi, Kriminalare
Film nr.: 19019
Money for Nothing
Titel: The Big White
Originaltitel: The Big White
Regissör: Mark Mylod
År: 2005
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 36855
The Big White
Titel: Super Dark Times
Originaltitel: Super Dark Times
Regissör: Kevin Phillips (II)
År: 2017
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 125408
Super Dark Times
- Visa fler...

Skådespelare:

Bill Paxton, Billy Bob Thornton, Bridget Fonda, Brent Briscoe, Jack Walsh, Chelcie Ross, Becky Ann Baker, Gary Cole, Tom Carey

Manus:

Scott B Smith

Genre:

Drama, Kriminalare, Thriller

Produktionsland:

Frankrike, Tyskland, Japan, Storbritannien, USA

Recension En enkel plan

- Solidus sätter betyg 4 och skriver:
Denna thriller, som bygger på en bok med samma namn av Scott B. Smith, är regisserad av Sam Raimi, mannen bakom bland annat ”Evil Dead” (1981) och ”Spider-Man” (2002). ”En enkel plan” är en av hans filmer som inte nämns lika ofta som de två redan nämnda, vilket jag tycker är synd och skam

Recension av En enkel plan - Läs hela!

Filmnummer: 3771
Diskussioner om En enkel plan  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om En enkel plan (123 st)
Stygga-Vargen (Anmäl)   14/11 2016
Den här filmen är snarare en parodi på thriller/kriminalare-genren än en renodlad thriller/kriminalare för den är snarare rolig än spännande. Därmed inte sagt att det inte händer några spännande saker under filmens gång, för det gör det. Den är både rolig och spännande, men humor-biten dominerar. Skådespelarna gör väldigt bra ifrån sig.
Lotso (Anmäl)   6/12 2015
I sin helhet är detta en mycket välspelad film med en handling som investerar en. Jag personligen älskar budskapet filmen försöker förmedla och berätta. Kemin mellan Bill Paxton och Billy Bob Thornton var väl värt det bara det. Problemet för mig låg i den mer seriösa tonen. När du har en regissör som Sam Raimi och vissa scener som påminner om något från en Coen bröderna film eller till och med Evil Dead, så tycker jag att gå riktningen och göra detta till en svart komedi hade varit mer lyckat. Fast sen och andra sidan hade säkert folk bara förknippat den med en Fargo wanna-be. Jag är i vart fall inte ledsen över att jag såg den, snarare tvärtom.
Sarakin76 (Anmäl)   26/8 2015
Nesten 5.
annihilat0r (Anmäl)   13/8 2015
"A Simple Plan" är verkligen ett lyckat verk om människans komplexa relation till pengar. Som balsam för själen att kliva in i Michigans ödemark ett tag. Dessutom nästan orimligt starka skådespelare. Bill Paxton visar sin kaliber, samtidigt som Billy Bob Thornton skickligt gestaltar en smått huvudlös karaktär. Nej, denna film kunde inte blivit bättre än den blev.
F-M-J (Anmäl)   9/2 2015
En enkel historia om pengars kraft att förgöra och förpesta vänskapsband lika tjockt som blod. Skådespelarinsatserna är stabila och det finns namn av rang att plocka bland aktörerna. Raimi är en intressant regissör som legat bakom projekt värda en närmare titt. Detta är en av dem, även om det inte är en super spännande thriller/drama så kändes tiden ändå väl investerad.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till En enkel plan
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor