Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 520 Besökare idag: 4 331
annons
Laddar...
 

En ettas dagbok

Originaltitel: En ettas dagbok
Regissör:Susann Frennberg
Utgivningsår:1985
Längd: 172 min
Antal betyg:6 betyg
Betygsätt:

Om En ettas dagbok:

En familjeserie i sex delar efter bok och manus av Viveca Sundvall. Huvudpersonen Mimmi ska snart börja skolan.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Camilla Wickbom, Claudia Skolek, Pia Green, Kjell Bergqvist, Göthe Grefbo, Christina Hellman, Katja Lindskog, Linn Oke, Rufus Almgren, Fredrik Hultgren, Cecilia Nilsson, Carl Kjellgren, Hans Lindgren, Christer Banck

Manus:

Viveca Sundvall

Genre:

Familjefilm, Mini-serie

Produktionsland:

Sverige
Med i listor: SVT Öppet arkiv
Filmnummer: 116401
Diskussioner om En ettas dagbok  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om En ettas dagbok (2 st)
KyLLo (Anmäl)   18:54 21/7
Det finns även en 80-talsserie som heter Mimmi och är baserad på samma bokserie av Viveca. Kan nog förväxlas om man inte har det färskt i minne.
AlbinWesley (Anmäl)   19/6 2016
Jag växte upp med Viveca Sundvall, men kan inte minnas med säkerhet att jag såg den här serien. I vilket fall känner jag igen vissa geniala vardagsbetraktelser från et sjuårings tankegångar, både från mig själv och från de böcker jag läste och fick upplästa för mig som barn (hennes egna inläsningar av böckerna är minst sagt i Astrid Lindgren-nivå kvalitetsmässigt). Det är just dessa som fungerar bra här också, men i övrigt är det en ganska dålig serie. Även om man börjar förstå sig på Roberta så smått mot slutet är hon ju uppenbarligen rätt elak, och det finns så mycket mer att hämta. Lärarinnan är katastrof, ooooooooooooooooooooooooooooooooooo Man ba va.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor