Aktuellt

Utgivningsår:1953
Längd: 105 min
Betygsätt:

Om Fartfeber:

Gunnar och Ulf, "Kina" kallad bor grannar. Båda lever i en fattig tillvaro. Medan Gunnar är mer tillbakadragen och blyg har Kina utvecklats till en småtjuv och rånare. Gunnar lockas så småningom med på sattyg av ligaledaren Kent och hans gäng. Vållade stor censurdebatt och klipptes med 3 minuter och 18 sekunder, på grund av; tal om fördelarna med homosexuellt leverne, hångel med bröstsmekning, halvklädda ungdomar, rånöverfall och berusning.

Skådespelare:

Håkan Serner, Arne Ragneborn, Sven-Axel Carlsson, Britta Brunius, Arne Källerud, Stig Järrel, Torsten Lilliecrona, Sven Lindberg, Erik Berglund, Erna Groth, Erik Strandmark, Harriett Philipson

Manus:

Egil Holmsen, Nils Idström

Alternativ titel:

Fartsfeber,

Produktionsland:

Sverige
Filmnummer: 17488
Kommentarer om Fartfeber (14 st)
Mareld (Anmäl)   6/2 2009
Egentligen samma recept som används när buset skildras i dagens ungdomsfilmer. Stig Järrel som byling är för övrigt så hård att Persbrandt liknar en velourpappa.
yrkeschaufföre (Anmäl)   24/10 2008
Jobbigt att vara på glid... bli inte det?
Herr Arne (Anmäl)   13/8 2008
Repliker som: Gunnar är inget gangsterfrö!
Caltha (Anmäl)   21/5 2007
ujujuj vilken katalog över aktiviteter ungdom på glid kan ägna sig åt: sno bögar, dansa ringdans, kvadda bilar, pantsätta arvegodset, titta på buskis, köpa porrtidningar... jag är faktiskt riktigt chockad över hur grov och explicit filmen är med alla torskar och hallickar, särskilt med tanke på hur otroligt mesig Raggargänget är, som ändå är tio år senare. Den Genet-citerande braten är rätt charmig, den blonderade bruttan är också rätt tuff (man undrar varför hon inte bara snor bilar själv när hon är bättre på det än killarna hon försöker övertala?), frisyrerna är imponerande och söderslangen skojig. Synd bara att filmen totalt saknar dramaturgi, tajming och ljudkvalitet...
andmoreagain (Anmäl)   7/9 2006
Det som räddar filmen från undergång är den sedvanligt coole Arne Ragneborn med repliker som "Svik dina kompisar! Då går det bra för dig i livet!" Annars är den tarvlig med ovanligt dåligt ljudarbete.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Fartfeber
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten