| Originaltitel: | Farväl Falkenberg |
| Regissör: | Jesper Ganslandt |
| Utgivningsår: | 2006 |
Längd: | 91 min
Betygsätt:
Om Farväl Falkenberg: Fem barndomsvänner som har vuxit upp till unga män. David som längtar efter att vara barn igen och Holger som för alltid vill stanna kvar. De två bästa vännerna flyr ut till skogen och havet, undan framtiden. Jesper återvänder ständigt hem utan att någon lägger märke till honom, Jörgen vill finansiera sin nya cateringfirma ”Frukost på sängen” med stuginbrott och John som alltid är på dåligt humör men tycker att bacon gör honom glad. Vuxenlivet hägrar vid horisonten, men alla kommer inte att nå ända fram. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Holger Eriksson, David Johnson, John Axel Eriksson, Jesper Ganslandt, Jörgen Svensson |
Manus: | Jesper Ganslandt, Fredrik Wenzel |
Produktionsland: | Sverige |
Recension Farväl Falkenberg - crawler sätter betyg 4 och skriver: Fem grabbar har växt upp tillsammans i Falkenberg. De barn de en gång var har sakta men säkert förvandlats till unga män. De går på tomgång. Staden är för liten. De suger näring ur sitt kollektiva minne av sin uppväxt. Brytpunkten har kommit, hur väljer de att fortsätta sina liv? Stanna i Falkenberg? Åka till Göteborg i höst? Följa sina drömmar någon annan stans? Den sista sommaren i Falkenberg är... |
| Kommentarer om Farväl Falkenberg |
(547 st) |
| Den fick mig att gråta.... Den va så vacker och sann så jag fick ont i hjärtat. |
| En eloge till filmskaparna för det konstnärliga kuraget men det är också allt filmen har...förresten musiken var ganska mysig också men det räcker liksom inte för mej. |
| Tycker att saugox beskriver det ganska bra för min del också.
| En film som växte på mig. I början satt jag utan att förstå alls, men sen började en känsla för människorna i filmen växa fram och i slutänden tyckte jag ändå mycket om det. |
| Måste, som några påpekade, ta sig igenom första halvan - vilket iofs inte är så svårt |
Fler kommentarer till Farväl Falkenberg |
Till filmforum |