Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 572 Besökare idag: 4 237
annons
annons
Laddar...
 

Ficktjuven

Originaltitel: Pickpocket
Regissör:Robert Bresson
Utgivningsår:1959
Längd: 76 min
Antal betyg:833 betyg
Betygsätt:

Om Ficktjuven:

Michel provar på ficktjuveri men blir arresterad. Han släpps men fortsätter dock att stjäla och utvecklar sin teknik till fulländning med hjälp av en god vän.

Liknande filmer

Titel: Brott och straff
Originaltitel: Prestuplenie i nakazanie
Regissör: Lev Kulidzjanov
År: 1970
Genre: Drama
Film nr.: 84234
Brott och straff
Titel: Raskolnikov
Originaltitel: Crime and Punishment
Regissör: Josef von Sternberg
År: 1935
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 20684
Raskolnikov
Titel: Brott och straff
Originaltitel: Rikos ja rangaistus
Regissör: Aki Kaurismäki
År: 1983
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 16905
Brott och straff
Titel: Crime and Punishment
Originaltitel: Crime and Punishment
Regissör: Michael Darlow
År: 1979
Genre: Drama
Film nr.: 117018
Crime and Punishment
Titel: Brott och straff
Originaltitel: Crime & Punishment, USA
Regissör: Denis Sanders
År: 1959
Genre: Drama
Film nr.: 99870
Brott och straff
- Visa fler...

Skådespelare:

Martin LaSalle, Marika Green, Jean Pélégri, Dolly Scal, Pierre Leymarie, Kassagi

Manus:

Robert Bresson

Genre:

Drama, Kriminalare, Thriller

Produktionsland:

Frankrike

Recension Ficktjuven

- myrslok sätter betyg 3 och skriver:
Minimalism, absurt minimalistisk minimalism, maximalt minimalistiskt minimalism, Robert Bressons ”Ficktjuven”. Ungefär så ser skalan ut. Här har den franske svårmodsmånglaren, precis som i merparten av sina filmer, aktivt ansträngt sig för att slipa bort varje detalj som skulle kunna få tittaren att luta sig bakåt och svepas in i fiktionsväven för en enda sekund. Istället är det extrema närbilder på...

Recension av Ficktjuven - Läs hela!

Filmnummer: 9811
Diskussioner om Ficktjuven  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Ficktjuven (76 st)
lucius (Anmäl)   14/4 2018
Världens sämsta ficktjuv eller skådespelare. Jag kan inte bestämma mig.
Albion (Anmäl)   22/11 2016
En studie i ficktjuveri, och det är väl just det som är behållningen. Ramberättelsen är ointressant mycket beroende på huvudrollsinnehavarens totala avsaknad av utstrålning. Såpass gråa karaktärsdrag kan säkert vara av nytta i ficktjuveribranschen, men det innebär för mig som betraktare att det till sist blir nära på outhärdligt. Betyget blir en 2;a
dr_Robert (Anmäl)   7/11 2016
Min tredje Bresson-film och ack vilken besvikelse! Marika Green är väldigt snygg, men ingen av skådespelarna imponerar. När en berättarröst ständigt behövs för att förklara vad vi ser är det också ett underbetyg åt manusförfattare och regissör. Sist men inte minst har jag så tråkigt att jag har svårt att hålla mig vaken, trots att filmen bara är 78 minuter lång. Snyggt foto räddar dock tvåan.
Hypostas (Anmäl)   13/3 2016
Definitivt värd att se och jag kan förstå att det finns många filmkritiker som rankar filmen högt, men för mig personligen är inte det här stor filmkonst. Skådespeleriet är bedrövligt och filmen känns märkligt nog ganska seg, trots sin korta längd. I grunden är det en mycket intressant berättelse om en desperat ung man, men jag föredrar helt klart Aki Kaurismäkis Brott och straff (1983). Intressant filmisk berättarteknik och fin musik kan filmen stoltsera med, men det här är det Bressonverk som jag uppskattat minst av de jag tagit del av hittills.
pufred (Anmäl)   26/7 2015
Måste erkänna att jag klickar inte riktigt fullt ut med vissa element i Bressons stil som regissör. Skådespelarna/aktörerna är såå träiga. dialogerna också. Ficktjuvsscenerna känns rätt taffliga. Slutet helt omotiverat och allt väldigt distanserat och endimensionellt.. Jag vet att klagomålen är lite att slå in öppna dörrar då mycket av det är Bressons idé, men appropå det så var det mycket filmning på just öppna dörrar, kanske symboliskt, men det gick mig helt över huvudet. Däremot den lite "brott-och-straff"-inspirerade historien om ficktjuven intresserade mig.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Ficktjuven
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor