| Originaltitel: | Fight Club |
| Regissör: | David Fincher |
| Utgivningsår: | 1999 |
Längd: | 139 min
Betygsätt:
Om Fight Club: Vår berättare lever ett vanligt liv och hatar det. En dag träffar han Tyler Durden som anser att det bara är genom smärtan och kampen som en man kan känna att han lever. Tillsammans startar de en hemlig klubb där unga män får utlopp för sina frustrationer genom slagsmål. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Jared Leto, Zach Grenier |
Manus: | Jim Uhls |
Genre: | Drama, Kriminalare, Thriller |
Produktionsland: | Tyskland, USA |
Recension Fight Club - Ola_Schubert sätter betyg 5 och skriver: Jag behöver väl knappast tillägga att foto, klippning stämning och skådespelarinsatser, samt en massa detaljer i övrigt, är i absoluta toppklass hos en film som, inte bara jag, utan många, många andra, betecknar som den bästa film som någonsin gjorts. Men dessa områden skulle, var för sig, kräva egna recensioner, så jag avstår ifrån att gå in på allt detta. Istället så kommer nu min diskussion om filmens... |
| Kommentarer om Fight Club |
(1794 st) |
| Helt enkelt en av mina favoritfilmer! Har sett den ett flertal gånger och gillar den mer och mer! |
| Bra film. Hade dock gillat den mycket mer om det inte vore för alla gånger man har fastnat under en takfläkt med Missförstådda Killar Som Gillar Fight Club. Håll käften och kamma er för fan. |
| Hade lite jobbigt med att kolla klart på den först, det blev många pauser för att göra annat. Slutet dock.. är en helt annan sak. Otroligt. |
| Helt störd! Kärlek på denhär! |
| Tillsammans med bl.a. Nyckeln till frihet en av världens mest överskattade filmer. Den är väl inte direkt dålig, men den grabbigt kvasifilosofiska approachen är för grund och intetsägande. Jag vill jämföra filmen med att möta en påträngande försäljare, allting trycks ner i halsen på en och man lämnas inget utrymme för reflektion - och efteråt känner man sig mest lurad och besviken. |
Fler kommentarer till Fight Club |
Till filmforum |