Aktuellt

Utgivningsår:1990
Längd: 68 min
Betygsätt:

Om Flickan från tändsticksfabriken:

Iris lever det tråkigaste livet man kan tänka sig. Hon arbetar på en tändsticksfabrik och lever med sina diktatoriska föräldrar. En dag blir hon gravid, men hennes familj och anhöriga vänder henne ryggen. Då beslutar Iris sig för att hämnas på alla de som gjort hennes liv till ett helvete. En nästan dialoglös film som nattsvart och kompromisslöst berättar Iris historia.

Liknande filmer

Drama

Produktionsland:

Finland, Sverige
Filmnummer: 5483
Kommentarer om Flickan från tändsticksfabriken (93 st)
Fordell (Anmäl)   21:27 3/2
Ett mästerverk! jag älskar den här filmen, otroligt snygg.
Rune2000 (Anmäl)   19/11 2009
Ännu en ok Kaurismäki-film som kunde ha varit mycket bättre. Filmen har starka Robert Bresson-vibbar men till skillnad från mästarens filmer som både berör och upprör åskådarna känner inte jag någonting för denna film och dess karaktärer. De finns liksom där men jag har varken sympati eller empati för deras handlingar förutom att de finns där för att föra vidare grundhandlingen. Synd eftersom Aki Kaurismäki har gjort bättre ifrån sig både före och efter "Flickan från tändsticksfabriken".
slitenskiten (Anmäl)   1/11 2009
Världens gladaste film! ..... NOT!
hampushoney (Anmäl)   3/6 2009
haha ja det var inte många ljusglimtar här inte, men jag diggade den som fan ändå
Gordyal (Anmäl)   21/1 2009
Idel solsken och leenden i denna glättiga, färgsprakande och rappa film. (8+/15)
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Flickan från tändsticksfabriken
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten