Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 357 Besökare idag: 4 308
annons
annons
Laddar...
 

Flightplan

Originaltitel: Flightplan
Regissör:Robert Schwentke
Utgivningsår:2005
Längd: 98 min
Antal betyg:7017 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Flightplan:

Flygplansingenjören Kyle är på väg hem till USA från Berlin med sin dotter och sin döde make i hans kista. Kyle somnar och när hon vaknar är hennes dotter borta. Ingen på planet har sett till flickan och Kyle blir förtvivlad. Hon försöker söka igenom alla utrymmen på planet men stoppas av flygpolisen. Både besättning och passagerare börjar tvivla på att dottern var med på planet och Kyle inser att hon ensam måste lösa mysteriet.
Se filmen på Viaplay
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Non-Stop
Originaltitel: Non-Stop
Regissör: Jaume Collet-Serra
År: 2014
Genre: Action, Thriller, Mysterium
Film nr.: 108074
Non-Stop
Titel: The Forgotten
Originaltitel: The Forgotten
Regissör: Joseph Ruben
År: 2004
Genre: Drama, Thriller, Science Fiction, Mysterium
Film nr.: 23304
The Forgotten
Titel: Red Eye
Originaltitel: Red Eye
Regissör: Wes Craven
År: 2005
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 36054
Red Eye
Titel: Trapped
Originaltitel: Trapped
Regissör: Luis Mandoki
År: 2002
Genre: Action, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 7074
Trapped
Titel: Flight 93
Originaltitel: Flight 93
Regissör: Peter Markle
År: 2006
Genre: Drama, Action, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 42670
Flight 93
- Visa fler...

Skådespelare:

Jodie Foster, Peter Sarsgaard, Sean Bean, Kate Beahan, Michael Irby, Assaf Cohen, Erika Christensen, Shane Edelman, Mary Gallagher, Haley Ramm, Forrest Landis, Jana Kolesárová, Brent Sexton, Marlene Lawston, Judith Scott, John Benjamin Hickey, Matt Bomer

Manus:

Peter A Dowling, Billy Ray

Genre:

Drama, Thriller

Produktionsland:

USA

Recension Flightplan

- RasmusOrsén sätter betyg 3 och skriver:
Flerfaldigt Oscarbelönade Jodie Foster har huvudrollen i denna mycket originella flygplansfilm. En historia som skiljer sig från andra filmer om flygplanskapningar. Produktionen är regisserad av den tyske regissören Robert Schwentke som här gör sin först riktigt stora amerikanska produktion. Kyle Pratt (Jodie Foster) är flygplansdesigner och har precis blivit änka och ensamstående mor åt dottern...

Recension av Flightplan - Läs hela!

Filmnummer: 33442
Diskussioner om Flightplan  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Flightplan (538 st)
Merwinna (Anmäl)   10:37 20/4
Filmen var mycket spännande fram tills lösningen avslöjades, c:a en halvtimme före slutet. De lyckades lägga in hintar åt olika håll, och det var osäkert om man skulle tro på mamman eller inte, om hon inbillade sig eller inte, om det var en konspiration - och i så fall vilka som var inblandade i den. Det gick verkligen inte att ana lösningen! (Vilket i och för sig även berodde på att historien var väldigt orealistisk.) Men efter att man fick veta, tyckte jag inte att det var så intressant längre. Då blev det bara den vanliga actionfilmen med spring, förföljelse, våld, skjutande. Men filmen som helhet är ändå bra. Jodie Foster är lysande i rollen som den förtvivlade mamman, och Sean Bean har det perfekta utseendet för en flygkapten: erfarna, mycket maskulina, lite kantiga ansiktsdrag.
husberg (Anmäl)   20/4 2018
Superspännande, paranoid Polanskistämning & tajt manus. En förskrämd men oövervinneligt beslutsam Jodie Foster illustrerar nödvändigheten av att alltid följa sin övertygelse, instinkt och förnuft trots omgivningens förkrossande fördömande och skepsis. Hennes okuvliga will2power fixar naturligtvis biffen till slut!
Rai (Anmäl)   12/9 2017
som sagt, en flygplansfilm är ju alltid en flygplans film.. Denna film är riktigt bra med duktiga och melodiska Jodie Foster, som alltid ser lite sorgsen ut.
Sarakin76 (Anmäl)   7/3 2017
Får en treer da det fins en viss spenning. Men handlingen er jo utrolig langsøkt for ikke å si lite troverdig. Foster er jo bra som vanlig.
Stygga-Vargen (Anmäl)   3/10 2016
En väldigt bra film, mycket tack vare Jodie Foster.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Flightplan
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor