Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 432 Besökare idag: 4 762
annons
annons
Laddar...
 

Frida - en trotjänarinna

Originaltitel: Frida - en trotjänarinna
Regissör:Marianne Gillgren
Utgivningsår:1999
Längd: 59 min
Antal betyg:36 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Frida - en trotjänarinna:

Vi följer Frida, 76 år, som vid 12 års ålder började arbeta som piga när hennes mamma dog. Ett stycke nutidshistoria av Marianne Gillgren. 1988 träffar vi Frida Nilsson, 76 år, som arbetar hos doktorn, 94 år, i en stor Östermalmsvåning i Stockholm. Frida bor i det lilla, lilla rummet innanför köket. Hon serverar lunch och middag till doktorn i stora matsalen. Själv äter hon de kalla resterna i köket efteråt. 1993 fyller doktorn 100 år och Frida är nu 81. Hon öppnar för gästerna och hon serverar, och när alla hurrar och skålar för doktorn i sherry, höjer Frida sitt glas ensam i köket. 1998 har doktorn dött vid 104 års ålder. Frida får för första gången, 86 år gammal, en egen bostad. Jag har ju aldrig haft något eget, säger Frida.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Genre:

Kortfilm, Dokumentär, Biografi

Alternativ titel:

Frida - Faithful Servant

Produktionsland:

Sverige
Med i listor: SVT Öppet arkiv
Filmnummer: 72111
Diskussioner om Frida - en trotjänarinna  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Frida - en trotjänarinna (3 st)
mylar (Anmäl)   28/3 2011
Mycket bra och välklippt dokumentär. Blir aldrig övertydlig och är inte så hårt vinklad, även om det är lätt att tycka illa om överklassmänniskorna i filmen.
Starlette (Anmäl)   28/2 2011
Otroligt intressant dokumentär. Man förundras över hennes liv, hon slavar rent ut sagt, utan några egna intressen. Detta var säkert vanligt förr, men i dag! Otroligt att detta existerar, att bli behandlad som "lägre". Tror det är bra för många att se denna. Synd att han dog så sent, den där doktorn....
skatedawe (Anmäl)   18/7 2010
Tråkig dokuentär.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor