Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 447 Besökare idag: 3 993
annons
Laddar...
 

Green Book

Originaltitel: Green Book
Regissör:Peter Farrelly
Utgivningsår:2018
Längd: 130 min
Antal betyg:0 betyg
Betygsätt:

Om Green Book:

År 1962, när nattklubbsvärden/utkastaren Anthony "Tony Lip" Vallelonga tillfälligt befinner sig utan arbete, går han med på att köra musikern Dr. Don Shirley på en tvåmånaders turné i djupaste amerikanska södern. Förvånad över att upptäcka att doktorn är afroamerikansk och inte en vanlig doktor, är Tony till en början ovillig att ta jobbet, men lönen är för bra för att tacka nej till. Doctor Shirley är välutbildad, raffinerad, konstnärlig, talar flera språk, innehar tre doktorstitlar och är den hyllade skaparen av en innovativ musikform medan Tony är en jordnära vanlig man med djupa band till sin stora familj, har en egenskap att hamna i trubbel och en förkärlek till rock'n roll och stekt kyckling.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini, Sebastian Maniscalco, Dimiter D Marinov, PJ Byrne, Mike Hatton, Iqbal Theba, Joe Cortese, Tom Virtue, Don Stark, Quinn Duffy, Anthony Mangano, Paul Sloan, Von Lewis, Seth Hurwitz, Frank Vallelonga

Manus:

Brian Hayes Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga

Genre:

Drama, Komedi, Roadmovie, Biografi

Produktionsland:

USA
Med i listor: Medlemmarnas mest betygsatta just nu, Oscars, People's Choice Award i Toronto
Filmnummer: 130702
Diskussioner om Green Book  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Green Book (36 st)
PeterTheW (Anmäl)   22:44 14/6
Det här var riktigt, riktigt vackert!
Jompalompier (Anmäl)   10:33 27/5
Väldigt fin och härligt komisk på sina håll. Att Viggo Mortensen kunde dra på så bra Bronx-italian-american kunde jag inte ana, väldigt bra insats!
Jannebanan (Anmäl)   17:24 11/4
En trevlig film med flera bottnar. Lite för gullig och Hollywoodsk för att den ska få det högsta betyget, men den är full av värme och mycket bra skådespelarinsatser så det blir en klar 4:a från mig.
DYV (Anmäl)   14:34 17/3
En ganska enkel story, kan tyckas, men allt eftersom så är det flera lager på lager som skalas av och genomarbetas som gör att filmen berör på djupet. Riktigt vasst skådespel.
Tonti (Anmäl)   11:19 12/3
Rätt mysig ändå.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Green Book
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor