| Originaltitel: | The Godfather: Part II |
| Regissör: | Francis Ford Coppola |
| Utgivningsår: | 1974 |
Längd: | 200 min
Betygsätt:
Om Gudfadern del II: Coppolas uppföljare berättar två historier parallellt, dels fortsättningen men också om Don Corleones tidiga öden i New York. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Robert Duvall, Al Pacino, Robert De Niro, Diane Keaton, Harry Dean Stanton, James Caan, Mariana Hill, Talia Shire, Bruno Kirby, Danny Aiello, G D Spradlin, John Cazale, Fay Spain, Lee Strasberg, Joe Spinell, Abe Vigoda, John Aprea, Leopoldo Trieste |
Manus: | Francis Ford Coppola, Mario Puzo |
Genre: | Drama, Kriminalare, Thriller |
Alternativ titel: | Gudfadern 2, |
Produktionsland: | USA |
Recension Gudfadern del II - Orvar_Säfström skriver: Varför är 99.9% av filmhistoriens alla uppföljare sämre än sina uppföljare, varför är 99.9% av filmhistoriens alla uppföljare ofta en blek kopia av sina föregångare?
Pengar mina vänner, när en film har tjänat in mycket pengar är det logiskt att filmbolaget vill mjölka ut konceptet till sista den sita droppen och i 99.9% fall förlorar man det som gjorde föregångaren bra.
Varför skulle Gudfadern... |
| Kommentarer om Gudfadern del II |
(705 st) |
| Även denna film är väldigt bra, men kan inte mäta sig med första filmen. Typisk uppföljare, men ändå en väldigt bra film! Bättre än det mesta som gjorts.
Tyvärr når den inte en 5:a. |
| Stundtals lite av ett sömnpiller. Delarna med De Niro är väldigt bra och delarna med Pacino lite sämre. Skådespeleriet såklart lysande! |
| Lite i längsta laget |
| dålig |
| inte lika mäktig som ettan, men minst lika välberättad och fängslande |
Fler kommentarer till Gudfadern del II |
Till filmforum |