Aktuellt

Utgivningsår:1972
Längd: 175 min
Betygsätt:

Om Gudfadern:

Coppolas klassiska filmatisering av Mario Puzos roman om en maffiafamilj i New York. I centrum står Don Corleone, Gudfadern, men också hans söner bistår honom vid det intrikata maktspel som pågår mellan Corleone och de andra familjerna i området.

Liknande filmer

Gudfadern Del III
Gudfadern del II
Baba
Don Angelo är död
Maffiabröderna
- Visa fler...

Skådespelare:

Marlon Brando, Robert Duvall, Al Pacino, Diane Keaton, James Caan, Talia Shire, Sterling Hayden, John Cazale, Al Lettieri, John Marley, Richard Conte, Abe Vigoda, Richard Castellano, Al Martino, Morgana King, Alex Rocco

Manus:

Francis Ford Coppola, Mario Puzo

Genre:

Drama, Kriminalare, Thriller

Produktionsland:

USA

Recension Gudfadern

- Greenleaf sätter betyg 5 och skriver:
”I believe in America” Med dessa fyra ord introduceras en av världens genom tiderna bästa film. En film som har betytt mycket för filmhistorien och en odödlig klassiker som alltid kommer att ses som något heligt. Det kommer vara svårt att inte överskölja recensionen med superlativ när jag ska försöka att beskriva vad det är som gör ”Gudfadern” till tidernas största klassiker.

Recension av Gudfadern - Läs hela!

Med i listor: Drama Top 50, Filmer flest filmtipsare äger, Filmtipset Top 30, Filmtipsets Topp 250, Italienska maffian, Kriminalare Top 50, Medlemmarnas favoritfilmer, Medlemmarnas mest eftersökta, Norrköping Filmfestival Flimmer 1999, Oscars, Startpaket 1, Thriller Top 50
Filmnummer: 569
Kommentarer om Gudfadern (1340 st)
freeddee (Anmäl)   17:47 19/2
Jag trodde när jag läst boken att detta är en svår film att filmatisera, men Francis Ford Coppola visar igen sin stora talang för att regissera. En fantastisk film som hör till de bästa som någonsin gjorts ! Nino Rota skapade musiken som gör att filmen får ytterligare ett djup. Detta är en film som ingen bör missa
XJR (Anmäl)   13:46 4/2
Gudfadern-trilogin är nog den bästa serie som gjorts, oerhört fängslande och intressant om maffian, dess heder och metoder. Vacker titelmelodi som etsar sig fast, sorgligt vacker, precis som filmen. Har egentligen bara en anmärkning: tampongerna i Brando's kinder påminner mig om tandläkarens, och honom gillar jag inte. Kunde gott varit lite mer diskret stoppning. Men, ändå: solklar 5:a! Tål att ses igen och igen!
100tonvalspäck (Anmäl)   08:53 23/1
Marlon Brando är en femma, hans bräckliga men ändå bergfasta uppenbarelse och legendariska röst är en av de bästa skådespelarprestationerna någonsin. I övrigt välspelad, spännande och med ett FANTASTISKT slut.
allizon (Anmäl)   20:12 18/1
Denna filmen kan ses om flera gånger. Man upptäcker alltid någon ny detalj efter varje gång. En rolig kuriosa är att Mario Puzo som skrev boken hade skrivit oerhört avancerade och invecklade böcker innan, vilket hans fru kommenterade. Hon sa att han var tvungen att skriva en lättsmällt bok som flera kunde ta till sig. Resultatet blev Gudfadern!! då kan man ju fråga sig hur komplicerade de berättelser han skrivit innan såg ut egentligen?
Gabbe_24 (Anmäl)   05:31 17/1
Bra skådespeleri men alldeles för lång och långsam i handlingen. Tycker inte den är värd mer än att se 1gång. Skulle somna om jag skulle se den igen.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Gudfadern
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten