Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 570 Besökare idag: 4 731
annons
Laddar...
 

Hacksaw Ridge

Originaltitel: Hacksaw Ridge
Regissör:Mel Gibson
Utgivningsår:2016
Längd: 139 min
Antal betyg:1262 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Hacksaw Ridge:

Baserad på den sanna berättelsen om kampen för att ta över det ökända japanska fästet Hacksaw Ridge under Andra världskriget. Den osannolika hjälten som vände det blodiga slaget var en soldat som vägrade att bära vapen, militärläkaren Desmond T. Doss. Desmonds hjältemod gjorde att han blev den första vapenvägraren i amerikansk historia att vinna kongressens hedersmedalj.

Liknande filmer

Titel: Rädda menige Ryan
Originaltitel: Saving Private Ryan
Regissör: Steven Spielberg
År: 1998
Genre: Drama, Action, Krig
Film nr.: 304
Rädda menige Ryan
Titel: Unbroken
Originaltitel: Unbroken
Regissör: Angelina Jolie
År: 2014
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 110436
Unbroken
Titel: Dunkirk
Originaltitel: Dunkirk
Regissör: Christopher Nolan
År: 2017
Genre: Drama, Action, Thriller, Krig
Film nr.: 123273
Dunkirk
Titel: Fury
Originaltitel: Fury
Regissör: David Ayer
År: 2014
Genre: Drama, Action, Krig
Film nr.: 110318
Fury
Titel: Letters from Iwo Jima
Originaltitel: Letters from Iwo Jima
Regissör: Clint Eastwood
År: 2006
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 45725
Letters from Iwo Jima
- Visa fler...

Skådespelare:

Andrew Garfield, Vince Vaughn, Sam Worthington, Teresa Palmer, Hugo Weaving, Rachel Griffiths, Luke Bracey, Ryan Corr, Richard Roxburgh, Luke Pegler, Richard Pyros, Ben Mingay, Firass Dirani, Nathaniel Buzolic, Jacob Warner, Goran D Kleut, Harry Greenwood

Manus:

Andrew Knight, Robert Schenkkan

Genre:

Drama, Krig, Biografi

Produktionsland:

USA, Australien
Filmnummer: 122099
Diskussioner om Hacksaw Ridge  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Hacksaw Ridge (83 st)
Green Mamba (Anmäl)   11/11 2018
Filmen var tillräckligt bra för att få en svag fyra, dock störde jag mig på den där repstegen. Scenariot var ju helt orealistiskt, varför skar japanerna inte bara av den?
Andreas_ (Anmäl)   6/7 2018
Fantastisk film än en gång av mästerregissören Mel Gibson...den mannen kan inte misslyckas när det gäller att göra film, detta är ett mästerverk av högsta rang med riktigt bra skådespelarprestationer av framförallt dom stora namnen Andrew Garfield, Vince Vaughn, Sam Worthington, Teresa Palmer och givetvis Hugo Weaving. Mel Gibson är verkligen en av dom bästa när det gäller att göra bombastiska krigsfilmer av olika slag och jag blir aldrig besviken, vare sig det är om skotska frihetskämpar eller amerikanska soldater i andra världskriget, det är brutalt, vackert, välgjort och dramatiskt i vågor som bara sköljer över en som en smocka rätt på näsan gång på gång på gång, efter att ha sett klart filmen så känns allt bara så tomt, detta är episkt, framförallt då allt är precis gjort efter hur allting hände och gick till i verkligheten, mycket rörande att se dom riktiga gamla soldaterna efter filmen sitta och berätta sina historier dessutom, detta är verkligen starkt rekommenderat, även om man inte gillar krigsfilmer, för detta är verkligen så mycket mer än så och jag kan bara längta efter mer filmer av Mel Gibson. Detta får full pott, en stark 5:a utan tvekan, måste ses även om den helst ska upplevas i en biosalong.
Bomkia (Anmäl)   6/5 2018
Brutal och förvånansvärt rörande soldatslakt. 4-
HerrNenne (Anmäl)   30/12 2017
Rakt igenom bra krigsfilm men slår an de simplaste känslosträngarna, anstränger sig inte så mycket alls. Tar lättaste vägarna.
RustyFilm (Anmäl)   24/11 2017
Att det här är en sann historia basuneras ut i filmens inledning. Historien om att vapen-vägraren Desmond tar sig igenom den militära grundutbildning utan att skjuta och att han senare hamnar på slagfältet som sjukvårdare och lyckas rädda livet på lemlästade soldater och att han senare får hedersmedalj för bedriften, detta köper jag som sant. Men att jänkarna dag efter dag klättrar upp i en jättelik repstege för att sen däruppe bli massakrerade av japsen, det kan väl ingen tro på. Och om japsen hela tiden blir störda där uppe på bergsplatån av uppklängande amerikaner kan dom väl sparka ner den där repstegen. Med det intellekt som amerikanska stridsledningen visar upp i filmen skulle jänkarna aldrig hitta en annan väg/sätt att ta sig upp igen. Ett mediokert krigsdrama ere.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Hacksaw Ridge
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor