| Originaltitel: | Harry Potter and the Goblet of Fire |
| Regissör: | Mike Newell |
| Utgivningsår: | 2005 |
Längd: | 150 min
Betygsätt:
Om Harry Potter och den flammande bägaren: Harry Potter är nu 14 år och måste lämna sina mugglar-släktingar för att återvända till Hogwartsskolan. Men en natt får Harry en uppenbarelse. Han vet att Lord Voldemort vill komma åt honom och därför söker han hjälp hos sin gudfar, Sirius Black. Samtidigt rustar hela Hogwarts för den stundande turneringen i magisk trekamp. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Jason Isaacs, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, David Tennant, Robert Pattinson |
Manus: | Steven Kloves, JK Rowling |
Genre: | Familjefilm, Thriller, Äventyr, Fantasy |
Alternativ titel: | Harry Potter 4, |
Produktionsland: | USA |
Recension Harry Potter och den flammande bägaren - PerfectSnack sätter betyg 3 och skriver: Det är början på ett nytt år på Hogwarts school of Witchcraft and Wizardry. Stämningen har blivit ännu mörkare och allvarligare sedan den förra filmen, liksom de besvärjelser som Harry och hans vänner nu får lära sig. En kuslig bild av hur det var på Lord Voldemorts tid byggs upp då vi får se tillbakablickar och minnen och presenteras för de oförlåtliga förbannelserna.
Med dementorer och dödsätare... |
| Med i listor: |
Fantasy
Filmnummer: | 36036
| Kommentarer om Harry Potter och den flammande bägaren |
(946 st) |
| Den bästa av dom, och den enda som når upp till en fyra. Jag älskade alla specialeffekter. |
| när jag såg den för den andra gången så förstod jag inte hur det kom sig att den var markerad med endast en fyra! det här är nog en av favoriterna av Harry Potter-filmerna :-) jag tyckte till och med skådespelarinsatserna var dugliga för att vara en HP-film! |
| Fjortisar fick jag nog av när jag var fjortis. |
| Duger kanske... |
| Väldigt mycket försvinner från boken till filmen. Den här filmen lyckas heller inte (om jag jämför med de tidigare filmerna) gripa tag i en och vara spännande och engagerande. Kul att se Rob Pattinson i en tidig roll. |
Fler kommentarer till Harry Potter och den flammande bägaren |
Till filmforum |