Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 336 Besökare idag: 4 927
annons
annons
Laddar...
 

Hemligheter & lögner

Originaltitel: Secrets & Lies
Regissör:Mike Leigh
Utgivningsår:1996
Längd: 136 min
Antal betyg:1667 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Hemligheter & lögner:

Roxanne driver sin mor till vanvett. Cynthia har trasslat in sig i en förfärlig livslögn. Monica kan inte längre prata med sin man. Hortense har aldrig träffat sin mamma. Och Maurice, han håller bara käften. Det är hög tid att alla de hemligheter och lögner som i åratal snärjt in familjen Purley, avslöjas en gång för alla!

Liknande filmer

Titel: Medan åren går
Originaltitel: Another Year
Regissör: Mike Leigh
År: 2010
Genre: Drama
Film nr.: 81804
Medan åren går
Titel: Den tysta världen
Originaltitel: Le monde du silence
Regissör: Jacques-Yves Cousteau, Louis Malle
År: 1956
Film nr.: 16237
Den tysta världen
Titel: En man kom tillbaka
Originaltitel: Une aussi longue absence
Regissör: Henri Colpi
År: 1961
Genre: Drama
Film nr.: 16262
En man kom tillbaka
Titel: Keeper of Promises
Originaltitel: O Pagador de Promessas
Regissör: Anselmo Duarte
År: 1962
Genre: Drama
Film nr.: 16258
Keeper of Promises
Titel: Viridiana
Originaltitel: Viridiana
Regissör: Luis Buñuel
År: 1961
Genre: Drama
Film nr.: 7599
Viridiana
- Visa fler...

Skådespelare:

Brenda Blethyn, Marianne Jean-Baptiste, Claire Rushbrook, Timothy Spall, Phyllis Logan, Elizabeth Berrington, Lee Ross, Michele Austin, Lesley Manville, Ron Cook

Manus:

Mike Leigh

Genre:

Drama

Alternativ titel:

Hemligheter och lögner

Produktionsland:

Frankrike, Storbritannien
Med i listor: Guldpalmer
Filmnummer: 1605
Diskussioner om Hemligheter & lögner  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Hemligheter & lögner (90 st)
kakbakarn (Anmäl)   8/6 2018
Secret & Lies är varmare och har ett lite mer optmistiskt och sentimentalt hjärta än de andra filmerna av regissören som jag sett, vilket får vissa att tycka den här är mindre pure Leigh (särskilt jämfört med Naked) och mer av en sell-out. Själv tycker jag Leigh hittar balansen bra här och jag föredrar Secret & Lies framför de andra. Jag tyckte mycket bra om den!
Barneyk (Anmäl)   6/11 2017
Bra och Liegh är duktig på sånt här, men filmen drar ut på det lite mycket och hispigheten blir rejält påfrestande efter ett tag. Borde verkligen tonats ner något och kommit fram ibland istället för att konstant vara påträngande. Lyckas inte riktigt bygga upp min omtanke för karaktärerna fullt ut. Men alltså, det är väldigt bra. Bara inte nog till mer än en trea.
Filmfantast86 (Anmäl)   25/10 2017
bra
yrkeschaufföre (Anmäl)   12/6 2017
När jag äntligen kommit in i filmen tog den slut!! Den enda karaktären jag gillade var Hortense, men de flesta var välspelade och historien intressant..
Memmem (Anmäl)   10/6 2017
Mycket bra släktdrama! Detta ögonöppnande engelska släktdrama vann Guldpalmen 1996. Man kan förstå att denna välgjorda och gripande engelska film fick detta världens finaste filmpris. Brenda Blethyn i en av huvudrollerna fick priset som bästa skådespelerska i Cannes. Filmen nominerades för fem oscar. Cynthia är en nervig, nästan hysterisk, mamma i 40-årsåldern, som arbetar på kartongfabrik. Hennes lillebror Maurice är en duktig, finkänslig, lugn fotograf, som alla litar på. Cynthia har en dotter som hon alltid är oense med, de gnatar ständigt på varandra. Cynthia känner sig olycklig och gråter mycket. Den ende som kan trösta henne är hennes lillebror. Optikern Hortense, i 20-årsåldern, besöker folkbokföringsbyrån i London i ett ärende. Utmärkt spelat av huvudrollerna Brenda Blethyn, som Cynthia, och Timothy Spall, som Maurice. Brenda visar en hel palett av känslor: nedstämdhet, förtvivlan, ilska, hopplöshet, förtröstan och glädje. Spall är stabilare, men visar mer nyanserade känslor. Bilder från bostäder, byrån, restauranger och åtskilliga utomhusscener. Närbilder som följer de olika känsloturerna. Följsam musik. Betyg: 4+
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Hemligheter & lögner
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor