Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 699 Besökare idag: 4 588
annons
Laddar...
 

High-Rise

Originaltitel: High-Rise
Regissör:Ben Wheatley
Utgivningsår:2015
Längd: 119 min
Antal betyg:237 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om High-Rise:

En ung doktor, Robert Laing, lever livet i ett lyxigt höghus som är avskilt från resten av samhället. På den tjugofemte våningen där han bor upptäcker han en värld av invecklade lojaliteter och lär känna nyckelfigurer i vad som utvecklas till en farlig statuskamp.

Liknande filmer

Titel: Snowpiercer
Originaltitel: Snowpiercer
Regissör: Bong Joon-ho
År: 2013
Genre: Drama, Action, Science Fiction
Film nr.: 105073
Snowpiercer
Titel: Metropolis
Originaltitel: Metropolis
Regissör: Fritz Lang
År: 1927
Genre: Science Fiction, Stumfilm
Film nr.: 2760
Metropolis
Titel: Frossa
Originaltitel: Shivers
Regissör: David Cronenberg
År: 1975
Genre: Skräck, Science Fiction
Film nr.: 7971
Frossa
Titel: Free Fire
Originaltitel: Free Fire
Regissör: Ben Wheatley
År: 2016
Genre: Komedi, Action, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 122908
Free Fire
Titel: Essential Killing
Originaltitel: Essential Killing
Regissör: Jerzy Skolimowski
År: 2010
Genre: Thriller, Krig
Film nr.: 84281
Essential Killing
- Visa fler...

Skådespelare:

Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans, Elisabeth Moss, James Purefoy, Keeley Hawes, Dan Renton Skinner, Sienna Guillory, Enzo Cilenti, Peter Ferdinando, Reece Shearsmith, Augustus Prew, Stacy Martin, Leila Mimmack, Alexandra Weaver

Manus:

Amy Jump

Genre:

Drama, Thriller, Science Fiction

Alternativ titel:

High Rise

Produktionsland:

Storbritannien, Belgien
Filmnummer: 115674
Diskussioner om High-Rise  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om High-Rise (20 st)
heftigahector (Anmäl)   4/12 2018
ugh, en sexistisk dystopi som absolut inte klarar bechdeltestet, ett höghus med inte en ENDA rasifierad person, en riktigt tråkig och onödigt våldsam film. bortslösad tid!!!!!
fridenpaden (Anmäl)   12/7 2018
Potential, men eftersom jag inte förstod filmen och eftersom den krävde tre sittningar för att ta sig igenom så får det vara. En film blir tyvärr inte bättre bara för att man har tryckt in lite Can och Amon Düül 2 i smeten.
Barneyk (Anmäl)   20/5 2018
Jag försökte verkligen ge den här filmen en chans och ansträngde mig lite för att förstå och följa filmen. Men efter 30-45 minuter så är jag fortfarande ungefär lika engagerad av det som händer som jag är av att se färg torka och då börjar mina tankar vandra iväg på annat. Det spelar ingen roll hur mycket bra poänger den har eller hur mycket djup symbolism det må finnas mellan raderna, när det är så här olidligt tråkigt och oengagerande blir det inte en bra film för det.
Bumbi78 (Anmäl)   31/3 2018
Svårt att betygsätta den här osammanhängande storyn rättvist då vissa delar är riktigt bra. De första 50 minuterna är grymma med nån mystisk retrofuturistisk stämning - eller om det ens är det? Tyvärr spårar den enligt min mening ur efter det och den sköna stämningen ersätts av våld, sex och kaos. Även det kunde blivit bra, men blir mest repetativt och jag förlorade intresset.
Jaganatha (Anmäl)   2/8 2017
Precis som filmen Crash av David Cronenberg baserar sig detta på en romanförlaga av J.G. Ballard. Båda filmerna ter sig ganska tama vid en jämförelse. Boken innehåller ännu mer sex och våld än vi får se här. Men det är skickligt gjort ändå och skådespelarna är genomgående bra. Luke Evans roll borde ha varit större på Tom Hiddlestons bekostnad, om man hade följt boken.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till High-Rise
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor