Aktuellt

Utgivningsår:1958
Längd: 108 min
Betygsätt:

Om Katt på hett plåttak:

Filmatisering av Tennesse Williams pjäs om hur överhuvudet i en förmögen sydstatsfamilj får veta att han är döende och hans giriga familj, förutom en av sönerna, gör allt för att ställa sig in hos honom.

Liknande filmer

Linje Lusta
Ung rebell
En dam försvinner
Om du lyssnar noga
Chaplins pojke
- Visa fler...

Skådespelare:

Paul Newman, Elizabeth Taylor, Burl Ives, Larry Gates, Jack Carson, Judith Anderson, Madeleine Sherwood

Manus:

Richard Brooks, James Poe, Tennessee Williams

Genre:

Drama

Produktionsland:

USA

Recension Katt på hett plåttak

- Lorendriel sätter betyg 4 och skriver:
Katt på hett plåttak är en filmatisering av Tennessee Williams pjäs med samma namn. Filmen är därför befäst med de klassiska teaterkonventionerna: den utspelar sig under ett dygn, på samma ställe och det finns inga större sidointriger. Överföringen har trots det gått smärtfritt och den blev en stor publik framgång när den kom 1958. Handlingen tar plats på en stor lantegendom som styrs av Big...

Recension av Katt på hett plåttak - Läs hela!

Med i listor: Tennessee Williams
Filmnummer: 5778
Kommentarer om Katt på hett plåttak (90 st)
foppa99 (Anmäl)   29/12 2009
1a halvan e nästintill dålig.. iaf irriterande o skådespelarinsatserna e blandade.2a halvan e 1a halvans motsats: där e rubbet Mycket bra.
Hans Moleman (Anmäl)   18/12 2009
Blir en fyra till slut. Första delen av filmen är ganska seg och irriterande bitvis, men utvecklar sig bara till det bättre. Att det är en filmatisering av en pjäs märks ganska tydligt, med mycket bra skådespeleri. Även fotot är riktigt bra.
HerrNenne (Anmäl)   8/12 2009
Intensiv. Burl Ives är fantastiskt dynamisk i sin rolltolkning, och Paul Newman är så bra man kan vara.
FrågaEwa (Anmäl)   20/10 2009
Älskar den, även om den förväntade femman inte riktigt bekräftas. Liz Taylor är underbar. Läste i en amerikansk nättidning "How do you make a movie based on a play that’s all about homosexuality, but not have anything “gay” in it? This is how."
Tobias Rydén (Anmäl)   27/9 2009
Bra skådespelarinsatser i bra drama. Tycker dock det är dumt att Bricks homosexualitet är bortcensurerad. Det är för all del en hållbar pjäs, åtminstone hållbar film, utan det, men jag tror den hade blivit bättre om man hållit sej trogen till originalet. Musiken känns lite malplacerad också, det har förvisso sin förklaring i att filmmusikerna var på strejk under denna period och att musik från äldre MGM-filmer fick användas, men jag är övertygad om att det hade kunnat lösas på bättre sätt än vad som visas i filmen.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Katt på hett plåttak
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten