Aktuellt
Mina
sidor
Forum
Betyg totalt: 19 298 704  Betyg idag: 12 308  Besökare idag: 11 717
För bra för att vara sant, men sant ändå

Trött på dålig film? Proffsrecensioner med andras värderingar?
Här får du personliga rekommendationer utifrån din egen smak!

Att sajten dessutom har mängder med välskrivna recensioner, uppdaterade filmlistor,
aktiva filmforum, trailers och mycket mycket mer gör inte det hela sämre!

Filmtipset har helt enkelt allt kring film. Givetvis gratis.

Bli medlem nu!

Kristus stannade i Eboli

Originaltitel: Cristo si è fermato a Eboli
Regissör:Francesco Rosi
Utgivningsår:1979
Längd: 150 min
Betygsätt:

Om Kristus stannade i Eboli:

Italien under fascismen på 30-talet. Carlo Levi, antifascist, konstnär och doktor blir förvisad till till en avlägsen, fattig by i södra Italien. Byns närmsta tågstationen är Eboli och det sägs att civilisationen inte kom längre än så...

Liknande filmer

Hana-Bi
Det brinner, min sköna!
Kwaidan
Mefisto
Berlin: Die Sinfonie der Großstadt
- Visa fler...

Skådespelare:

Gian Maria Volontè, Irene Papas, Paolo Bonacelli, Lea Massari, Alain Cuny, Francois Simon, Antonio Alocca, Enzo Vitale, Accursio Di Leo, Francesco Callari, Luigi Infantino

Manus:

Christ stopped at Eboli,

Produktionsland:

Italien, Frankrike
Filmnummer: 21077
Kommentarer om Kristus stannade i Eboli (35 st)
slitenskiten (Anmäl)   10/11 2009
Skickades också som tv-serie, då var den längre har jag för mig! :)
Albion (Anmäl)   16/8 2009
Karg, på gränsen till tråkig är denna skildring från en avlägsen by mitt i det politiska spektakel som fascisterna drog igång. Betyget blir en stark 2;a, dvs 2+
Förenäs (Anmäl)   19/2 2008
Märkvärdig, krävande film med mycket hjärta och där man börjar se världen på ett nytt sätt efter att ha följt Volontés karaktär med sitt iakttagande lugn.
Juliasmil (Anmäl)   13/1 2008
Otroligt vacker! Stundtals meditativ.
Hakvin (Anmäl)   25/4 2007
Jag tänker se alla filmer som Paolo Bonacelli är med i efter hans fantastiska jobb i Saló. Hittills har jag sett 4 men den här bla återstår!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Kristus stannade i Eboli
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten