Aktuellt

Utgivningsår:1979
Längd: 150 min
Betygsätt:

Om Kristus stannade i Eboli:

Italien under fascismen på 30-talet. Carlo Levi, antifascist, konstnär och doktor blir förvisad till till en avlägsen, fattig by i södra Italien. Byns närmsta tågstationen är Eboli och det sägs att civilisationen inte kom längre än så...

Liknande filmer

Hana-Bi
Dagar som skakat världen
Mefisto
Rampljus
Kwaidan
- Visa fler...

Skådespelare:

Gian Maria Volontè, Irene Papas, Paolo Bonacelli, Lea Massari, Alain Cuny, Francois Simon, Antonio Alocca, Enzo Vitale, Accursio Di Leo, Francesco Callari, Luigi Infantino

Manus:

Christ stopped at Eboli,

Produktionsland:

Italien, Frankrike
Filmnummer: 21077
Kommentarer om Kristus stannade i Eboli (35 st)
slitenskiten (Anmäl)   10/11 2009
Skickades också som tv-serie, då var den längre har jag för mig! :)
Albion (Anmäl)   16/8 2009
Karg, på gränsen till tråkig är denna skildring från en avlägsen by mitt i det politiska spektakel som fascisterna drog igång. Betyget blir en stark 2;a, dvs 2+
Förenäs (Anmäl)   19/2 2008
Märkvärdig, krävande film med mycket hjärta och där man börjar se världen på ett nytt sätt efter att ha följt Volontés karaktär med sitt iakttagande lugn.
Juliasmil (Anmäl)   13/1 2008
Otroligt vacker! Stundtals meditativ.
Hakvin (Anmäl)   25/4 2007
Jag tänker se alla filmer som Paolo Bonacelli är med i efter hans fantastiska jobb i Saló. Hittills har jag sett 4 men den här bla återstår!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Kristus stannade i Eboli
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten