Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 352 Besökare idag: 4 355
annons
Laddar...
 

Kung Fury

Originaltitel: Kung Fury
Regissör:David Sandberg
Utgivningsår:2015
Längd: 30 min
Antal betyg:1754 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Kung Fury:

Under en serie av olyckliga händelser mördas poliskollegan till Kung Fury av en kriminell kung fu-mästare. Samtidigt anländer Adolf Hitler, även känd som Kung Führer, till vår tid. Kung Fury beslutar sig för att resa tillbaka i tiden, till Nazityskland, i syfte att döda Hitler och sätta stopp för det nazistiska imperiet en gång för alla.

Liknande filmer

Titel: Kung Pow: Enter the Fist
Originaltitel: Kung Pow: Enter the Fist
Regissör: Steve Oedekerk
År: 2002
Genre: Komedi, Action
Film nr.: 6065
Kung Pow: Enter the Fist
Titel: Iron Sky
Originaltitel: Iron Sky
Regissör: Timo Vuorensola
År: 2012
Genre: Komedi, Action, Science Fiction
Film nr.: 89989
Iron Sky
Titel: Manborg
Originaltitel: Manborg
Regissör: Steven Kostanski
År: 2011
Genre: Komedi, Action, Äventyr, Skräck, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 100083
Manborg
Titel: Turbo Kid
Originaltitel: Turbo Kid
Regissör: François Simard, Anouk Whissell, Yoann-Karl Whissell
År: 2015
Genre: Action, Äventyr, Skräck, Science Fiction
Film nr.: 114603
Turbo Kid
Titel: Ring så mördar vi
Originaltitel: Crimewave
Regissör: Sam Raimi
År: 1985
Genre: Komedi, Kriminalare
Film nr.: 12976
Ring så mördar vi
- Visa fler...

Skådespelare:

David Sandberg, Jorma Taccone, Leopold Nilsson, Steven Chew, Andreas Cahling, Erik Hörnqvist, Eleni Young, Helene Ahlson, Per-Henrik Arvidius, Eos Karlsson, Magnus Betnér, Björn Gustafsson, David Hasselhoff (röst), Frank Sanderson (röst)

Manus:

David Sandberg

Genre:

Kortfilm, Komedi, Action, Fantasy

Produktionsland:

Sverige

Recension Kung Fury

- AgnesPetter sätter betyg 3 och skriver:
Hela tiden strävar filmskapare efter att skapa något nytt, kanske något oförutsägbart, och man vill i regel undvika redan etablerade filmklyschor. Så vad händer om man skapar en film som nästan enbart består av just dessa klyschor? Året är 1985 och Kung Fury, den tuffaste kung fu-legenden någonsin som arbetar som polis i ett turbulent Miami, blir skickad bakåt i tiden för att förgöra den värsta...

Recension av Kung Fury - Läs hela!

Filmnummer: 116046
Diskussioner om Kung Fury  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Kung Fury (131 st)
Sture Stenhög (Anmäl)   19/3 2018
Det är här var faktiskt riktigt härligt. De har i princip lyckats summera hela 80-talet på en halvtimme med massvis med klockrena detaljer och ett högt underhållningsvärde. Den kommande långfilmsversionen med Arnold har har potential att bli en höjdare
Filmfantast86 (Anmäl)   25/10 2017
bra
NoWireHangers (Anmäl)   19/10 2017
Lyckas riktigt bra med 80-tals-skräpfilmskänslan och allt är lagom idiotiskt och utflippat, massor av kreativitet och med några förvånansvärt bra oneliners. Att det är en kortfilm är till dess fördel. En del sånahär pastischer/parodier kan bli lite trötta i långfilmsformat, men med en speltid på 30 minuter blir det ingen dötid.
Hakvin (Anmäl)   22/9 2017
En tidlös kultfilm. Både ett kulturellt och ett teknologiskt historiskt mästerverk där exakt ALLT faller på plats. Och bakom hela jätten finns EN ung grabb, exklusive skådespelare givetvis. Hur många fanns bakom Terminator 2? Tycker det är bortom universum trångsynt, bakåtsträvande och löjligt att bedöma den här filmen efter samma kriteriemall som när man bedömer The Matrix eller Avatar. Jantelagen visar sin fulla styrka.
Starkbröl (Anmäl)   26/6 2017
Är det film? Well det är ju rörliga bilder. En idéexplosion av bisarra påhitt utförda med ibland rätt så imponerande effekter och scenografi. Scenen med Betnér och Gustafsson är klart sämst och tyvärr temposänkande och pinsam. I övrigt känns det hela som en lång showreel för det team som gjort det hela.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Kung Fury
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor