Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 447 Besökare idag: 4 851
annons
Laddar...
 

Kursk

Originaltitel: Kursk
Regissör:Thomas Vinterberg
Utgivningsår:2018
Längd: 117 min
Antal betyg:0 betyg
Betygsätt:

Om Kursk:

Filmen följer katastrofen som hände ubåten K-141 Kursk år 2000 och den statliga försumlighet som följde. Medan sjömännen kämpade för sin överlevnad, utövade deras familjer en desperat kamp mot politiska hinder och omöjliga odds för att rädda sina älskade.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Matthias Schoenaerts, Léa Seydoux, Peter Simonischek, August Diehl, Max von Sydow, Colin Firth, Bjarne Henriksen, Magnus Millang, Artemij Spiridonov, Joel Basman, Pit Bukowski, Matthias Schweighöfer, Tom Hudson, Pernilla August, Kristof Coenen, Aske Bang

Manus:

Robert Rodat

Genre:

Drama, Action, Thriller, Biografi

Produktionsland:

Belgien, Luxemburg
Filmnummer: 130413
Diskussioner om Kursk  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Kursk (7 st)
Rai (Anmäl)   04:39 24/4
Helt klart sevärd men för mig blir sådana här katastroffilmer lite väl mycket av en transportsträcka, vilket gör att i vissa stunder blir den väldigt seg..
Arablle (Anmäl)   00:05 22/3
Även om filmen troligen påverkats av det politiska läget idag och trots att skådespelarna pratar engelska gav jag ändå till sist högsta betyg därför att jag sällan upplevt en film som berört mig så starkt. Dessutom är den väldigt spännande och inramningen med familjelivet, lyckliga scener och barnen ger ett fullständigt sceneri över livet i denna ishavsregion med den stora flottbasen. Själv hade jag under sommaren 2000 bilat till Kirkenes och tagit buss mot Murmansk så jag kände igen miljön och landskapet. Att min buss påkördes av ett bromslöst militärfordon gav ytterligare trovärdighet över hur dåligt underhåll militärens fordon och båtar och materiel fått. Kursk gick under några månader efter mitt besök och dramat var en nyhetsföljetong under många dagar. Skådespelarna är bra i sina roller, inte minst överraskas man att upptäcka Max von Sydow i en större roll! Miljön är mycket bra återgiven. Jag fick från filmen med klump i halsen, omtumlad och gripen. En riktigt bra dramafilm med blänkande lyckliga ögonblick.
Ranma (Anmäl)   07:05 13/3
Absolut välgjord, stark film. Jag har bara svårt för att alla pratar engelska, det tar längre tid att komma in i filmen då. Därför bara en 3:a från mig.
abnormal (Anmäl)   18:18 11/3
Fint och trovärdigt porträtt som utgörs av starka scener och riktigt bra skådespel. Varning för ångest när ni ser den.
PeterTheW (Anmäl)   22:30 10/3
Mycket fin.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Kursk
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor