Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 730 Besökare idag: 4 102
annons
annons
Laddar...
 

Lady Bird

Originaltitel: Lady Bird
Regissör:Greta Gerwig
Utgivningsår:2017
Längd: 94 min
Antal betyg:667 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Lady Bird:

Christine MacPherson är en sjuttonårig high school-tjej som helst går under namnet Lady Bird. Året är 2002, vilket är hennes sista på en katolsk skola i Sacramento. Under året formar hon nya bekantskaper, provspelar för skolpjäsen och skickar ansökningar till college. Hon är fast besluten om att flytta till östkusten trots att hennes mamma är tydlig med att hon måste söka till skolor i Kalifornien.

Liknande filmer

Titel: Juno
Originaltitel: Juno
Regissör: Jason Reitman
År: 2007
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 54856
Juno
Titel: The Edge of Seventeen
Originaltitel: The Edge of Seventeen
Regissör: Kelly Fremon Craig
År: 2016
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 120192
The Edge of Seventeen
- Visa fler...

Skådespelare:

Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lois Smith, Stephen Henderson, Odeya Rush, Jordan Rodrigues, Marielle Scott, John Karna, Jake McDorman, Bayne Gibby, Laura Marano, Marietta DePrima

Manus:

Greta Gerwig

Genre:

Drama, Komedi

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 126923
Diskussioner om Lady Bird  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Lady Bird (36 st)
abnormal (Anmäl)   15:27 1/9
Mycket bättre än jag förväntade mig. Mer nyanserade karaktärer än många liknande filmer, välspelad och bitvis skratta-högt-rolig.
mattarello (Anmäl)   10:03 26/8
Härligt trevlig och underfundig!
Sture Stenhög (Anmäl)   23:10 15/8
Den här sticker väl inte ut nämnvärt i genren, men den har en autentisk känsla och blir aldrig så där tillrättalagd som sådana här filmer annars gärna blir. Saoirse Ronan är också bra i huvudrollen och verkar väl i största allmänhet kunna spela det mesta. Jag kan dock känna att det blir lite stressigt berättat, framför allt i början hade man gärna fått lugna sig lite med klippningen. En trevlig och charmig film på det stora hela ändå
mammene (Anmäl)   17:21 12/8
Här svallade hormonerna åt alla håll, som det kan göra vissa perioder i livet och Saoirse Ronans prestation var lysande som Lady Bird. Relationen mellan mor och dotter gick på högvarv kan man lugnt säga. Det blandades friskt mellan pinsamheter och värme och det hela kändes rätt kaosartat på ett trevligt vis till slut.
dafreakish (Anmäl)   12:10 28/7
Ännu en indiefilm med "coming of age"-tema skulle man kunna tänka. Problemtyngd ungdom kämpar med kärlek, familj och livet i allmänhet. Men Ronan och Metcalf är så förbannat bra att de sopar mattan med mig som åskådare. Gerwigs regi är fylld med sådan fingertoppskänsla utan stora utsvävningar att det lilla får tala i en sådan grad att man både blir berörd, lycklig men också skrattar högt. Det är helt enkelt förträffligt bra.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Lady Bird
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor