Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 645 Besökare idag: 4 934
annons
Laddar...
 

Lady Jane

Originaltitel: Lady Jane
Regissör:Robert Guédiguian
Utgivningsår:2008
Längd: 104 min
Antal betyg:13 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Lady Jane:

Muriel är en pensionerad gangsterdrottning som övergått till att driva en elegant butik. Men en dag kidnappas hennes tonårsson och det förflutna kommer ikapp. All gammal smutsig byk måste fram och gamla lojaliteter prövas. De två före detta kumpanerna är inte sena att rycka in, trots de risker det innebär för de nya liv de skapat sig.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Yann Trégouët, Frédérique Bonnal, Pascale Roberts, Jacques Boudet, Pascal Cervo, Giuseppe Selimo, Anna Ostby

Manus:

Robert Guédiguian, Jean-Louis Milesi

Genre:

Drama, Kriminalare, Thriller

Produktionsland:

Frankrike
Filmnummer: 69589
Diskussioner om Lady Jane  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Lady Jane (2 st)
LittleMachine (Anmäl)   5/4 2010
Min femte Guédiguian-film, fascinerande att se samma tre huvudskåspelare gång på gång, i lätt omkastade roller, utan att det känns som upprepningar. Ascaride, Meylan och Daroussain är så tighta och ihopspelade att det finns en väldigt påtaglig kemi mellan dem. En inte särskilt originell thrillerhistoria kanske men annorlunda och njutbart genomförd.
olasand (Anmäl)   29/1 2009
Gillade denna! (Den är ju fransk!) Underbart med en film med naturliga ljud som fågelkvitter, havsbrus och stadsljud utan stråkmusik i bakgrunden. Mycket av musiken i filmen kom från naturliga källor, som MP3-spelare eller en TV. Spännande kameraarbete. Bra skådespeleri och hyfsad historia också!
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor