Aktuellt
Mina
sidor
Forum
Betyg totalt: 19 599 647  Betyg idag: 7 439  Besökare idag: 9 610
För bra för att vara sant, men sant ändå

Trött på dålig film? Proffsrecensioner med andras värderingar?
Här får du personliga rekommendationer utifrån din egen smak!

Att sajten dessutom har mängder med välskrivna recensioner, uppdaterade filmlistor,
aktiva filmforum, trailers och mycket mycket mer gör inte det hela sämre!

Filmtipset har helt enkelt allt kring film. Givetvis gratis.

Bli medlem nu!

Ladybird Ladybird

Originaltitel: Ladybird Ladybird
Regissör:Ken Loach
Utgivningsår:1994
Längd: 101 min
Betygsätt:

Om Ladybird Ladybird:

Det handlar om Maggie som har fyra barn med fyra olika män. Den mannen som hon bor ihop med nu är väldigt våldsam och misshandlar henne. Därför blir hon fråntagen sina barn. Filmen handlar om hennes och hennes nya mans kamp om att få tillbaka barnen

Liknande filmer

Ingmar Bergman - 3 dokumentärer om film, teater, Fårö och livet av Marie Nyreröd
Premiärkvällen

Produktionsland:

Storbritannien
Med i listor: Triangelfilmretrospektiv på Kino i Lund 2007
Filmnummer: 2875
Kommentarer om Ladybird Ladybird (14 st)
Miamia (Anmäl)   18/11 2009
Jag mår så dåligt av den här filmen så jag kan inte ge den ett högre betyg.
Jakobi (Anmäl)   11/10 2009
Otroligt plågsam film, stark realism men kommer aldrig se om den.
KillerPutte (Anmäl)   29/9 2009
(rek.4) Tragiskt och sorgligt är bara förnamnet. Ken Loach är som vanligt träffsäker och filmen känns otroligt välgjord och realistiskt. Tänk att denna bedrövliga historia är sann.
mikj (Anmäl)   30/8 2009
Otroligt bra, men för smärtsam att se fler gånger.
Soul Survivor (Anmäl)   19/7 2009
Klar femma. Det bästa med denna, och med ett par till av Loach bästa filmer, är just att man inte försöker försköna. Man försöker t.ex. inte på artificiellt sätt göra Maggie "sympatisk" på Hollywood-manér, för att manipulera tittaren till en viss inställning. Man får mer bara en jävligt jobbig situation som säkert utspelar sig rätt ofta, sen får man fundera själv över vad man tycker. I verkligheten är det inte så lätt som att folk är onda och goda. Så skönt med någon som gör filmer för vuxna som kommit förbi Hollywoodiseringen av verkligheten. En film om ett typfall som Soc visste exakt hur de skulle hantera, hur intressant vore det?
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Ladybird Ladybird
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten