Aktuellt

Utgivningsår:1995
Längd: 109 min
Betygsätt:

Om Land och frihet:

Året är 1936. David, en arbetslös ung man, lämnar Liverpool och åker till Spanien för att delta i inbördeskriget och kämpa mot fascisterna.

Liknande filmer

Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
Night on Earth
The Root of All Evil?
En film av Dan Sandqvist & Martin Kann
Bombsäkert
- Visa fler...

Skådespelare:

Ian Hart, Rosana Pastor, Iciar Bollain, Frédéric Pierrot, Tom Gilroy, Marc Martínez

Manus:

Jim Allen

Genre:

Drama, Krig

Produktionsland:

Storbritannien, Spanien, Tyskland, Italien
Med i listor: Krig Top 50
Filmnummer: 2711
Kommentarer om Land och frihet (70 st)
Soul Survivor (Anmäl)   6/5 2009
Till och med bättre nu då jag såg om den. Stark fyra. Det är lustigt att Loach så ofta anklagas för att vara svartvit. Jag tycker nästan hans främsta kännetecken är att han visar förståelse för flera olika sidor i konflikterna/situationerna han skildrar. Man förstår varför Harts karaktär joinar de moskvatrogna, men man förstår också varför han ångrar det. Man förstår båda siorna i debatten om jordägandet. Loach visar förståelse för alla sidor. Livet och politiken blir lika svår som i verkligheten. Därför känns det som att hans filmer handlar om verkligheten och inte om myterna. Inte ens när det kommer till en så söndermytologiserad sak som detta krig.
smichael (Anmäl)   29/4 2009
Jag älskar Ken Loach.
plox (Anmäl)   14/4 2009
Äntligen fick man sett denna omtalade Loach-rulle. Ruskigt stark på sina ställen - men hade utan tvekan sina nedgångar - både när det kommer till handling och karaktärer. Men på det stor hela är det verkligen en jätte bra bra, känns både viktigt och relevant. Stabil fyra utan tvekan.
zeenitio (Anmäl)   3/8 2008
Alltså sjukt bra av många andledningar - de ä stort, viktigt å inte så långt bort...Det som gör att den inte får en 5a är att karaktärsporträtten inte hann in i mitt hjärta, som brukar vara det som är kriteriet för ett toppbetyg från mig. Kanske är det precis det som är tanken med filmen - att kampen är större än människorna...hm har ja ett för individualistiskt kriterie för 5or? hmm, jaja den får en 4a iaf än så länge. Tokigt bra rulle, de finns det ju inga tvivel om dock. Men slutscenen alltså, oh my gooood! =)
capitol (Anmäl)   11/7 2008
Den här filmen är stark, även om jag aldrig riktigt kände något för huvudpersonen så var personerna i hans närhet levande och autentiska. Debatterna följer handlingen nära men någon gång så känns debattörernas positioner lite väl tillrättalagda.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Land och frihet
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten