Aktuellt
sidor
Forum
Betyg totalt: 19 598 580  Betyg idag: 6 876  Besökare idag: 9 218

Låt den rätte komma in

Originaltitel: Låt den rätte komma in
Regissör:Tomas Alfredson
Utgivningsår:2008
Längd: 114 min
Betygsätt:

Om Låt den rätte komma in:

"Låt den rätte komma in" är en både våldsam och mycket romantisk historia som utspelar sig i Stockholmsförorten Blackeberg år 1982. Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen. Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Om att vara stark, om att våga. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Men Eli är inte som andra...

Liknande filmer

Vampyrer
Thirst
30 Days of Night
Natten har sitt pris
Cecilie
- Visa fler...

Skådespelare:

Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, Henrik Dahl, Karin Bergquist, Peter Carlberg, Ika Nord, Mikael Rahm, Karl-Robert Lindgren, Cayetano Ruiz, Malin Cederblad, Tom Ljungman

Manus:

John Ajvide Lindqvist

Genre:

Drama, Romantik, Thriller, Skräck, Fantasy

Produktionsland:

Sverige

Recension Låt den rätte komma in

- Patriq Bateman sätter betyg 3 och skriver:
Lina Leandersson gör sig utmärkt som vampyrflickan Eli, med sitt mörka, något vuxna utseende, och sina stora intensiva ögon. Tyvärr faller filmens karaktärer rätt platt därefter. Så även huvudpersonen Oskar, som ger ett alltför lojt, segt och något efterblivet intryck för att lyckas engagera mig. Filmens idé är fantastiskt bra, men den tas inte tillvara på ett tillfredsställande sätt. Framför allt...

Recension av Låt den rätte komma in - Läs hela!

Med i listor: Norrköping Filmfestival Flimmer 2008
Filmnummer: 58442
Kommentarer om Låt den rätte komma in (823 st)
storhemulen (Anmäl)   20:35 17/3
Riktigt bra!
MissHanni (Anmäl)   21:59 14/3
VARFÖR!!!!!! Boken är det bästa jag någonsin läst och filmen är det sämsta jag någonsin sett.
produr (Anmäl)   00:55 12/3
jag vill gilla den här men det går inte,förstår ju varför den har blivit så hyllad kanske just därför jag inte gillar den
swordfish (Anmäl)   21:45 20/2
en otrolig kärlekshistoria enligt min synpynkt, otrolig känsla för att vara en svensk film.
the bully (Anmäl)   22:19 19/2
synd att per gessle förstörde stämningen ibland dock
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Låt den rätte komma in
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten