Originaltitel: | Låt den rätte komma in |
Längd: | 109 min
Antal betyg: | 14276 betyg |
Betygsätt:
Filmtipset-betyg: |
Om Låt den rätte komma in: "Låt den rätte komma in" är en både våldsam och mycket romantisk historia som utspelar sig i Stockholmsförorten Blackeberg år 1982.
Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen.
Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Om att vara stark, om att våga. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Men Eli är inte som andra... |
Se filmen på Plejmo
År: 2012
Genre: Drama, Thriller, Fantasy
Film nr.: 99399
- Visa fler... |
Skådespelare: | Kåre Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar, Henrik Dahl, Karin Bergquist, Peter Carlberg, Ika Nord, Mikael Rahm, Karl-Robert Lindgren, Cayetano Ruiz, Anders T Peedu, Pale Olofsson, Patrik Rydmark, Johan Sömnes, Mikael Erhardsson, Rasmus Luthander |
Manus: | John Ajvide Lindqvist |
Genre: | Drama, Romantik, Thriller, Skräck, Fantasy |
Alternativ titel: | Let the Right One In |
Produktionsland: | Sverige |
Recension Låt den rätte komma in - Rubbermonster sätter betyg 3 och skriver: Alfredsson har gjort en perfekt filmatisering av Lindqvists egna manus och har verkligen fångat miljöerna, livet för en mobbad 12-åring och stämningen i allmänhet. Relationen mellan Oskar och Eli är varmt berättad och känns precis så naturlig som den känns i boken. Alfredssons medvetet långsamma regi tillsammans med det fina fotot förstärker den naturliga känslan av ett Blackeberg på 80-talet och skräckelementen,... |
Kommentarer om Låt den rätte komma in |
(969 st) |
Har hört mycket om den här filmen både gott och ont.. Men nej den gick inte hem här. |
Den här filmen är episk på något sätt, men jag gillar faktiskt den amerikans versionen bättre.. |
Överskattad |
Det här är seriöst en av världshistoriens absolut sämsta filmer någonsin! |
Omtitt och sänkning till trea. |
Fler kommentarer till Låt den rätte komma in |
Till filmforum |