Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 288 Besökare idag: 5 521
annons
annons
Laddar...
 

Leave No Trace

Originaltitel: Leave No Trace
Regissör:Debra Granik
Utgivningsår:2018
Längd: 109 min
Antal betyg:184 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Leave No Trace:

En pappa och dotter lever en perfekt men mystisk existens i Forest Park, ett vackert naturreservat i Oregon, och har sällan kontakt med resten av världen. Ett misstag gör att de får myndigheterna efter sig, och de försätts på en nyckfull resa i jakt på ett nytt hem.

Liknande filmer

Titel: First Blood
Originaltitel: First Blood
Regissör: Ted Kotcheff
År: 1982
Genre: Action, Thriller
Film nr.: 344
First Blood
Titel: Captain Fantastic - En annorlunda pappa
Originaltitel: Captain Fantastic
Regissör: Matt Ross
År: 2016
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 116480
Captain Fantastic - En annorlunda pappa
Titel: Into the Wild
Originaltitel: Into the Wild
Regissör: Sean Penn
År: 2007
Genre: Drama, Äventyr, Roadmovie
Film nr.: 53736
Into the Wild
- Visa fler...

Skådespelare:

Ben Foster, Thomasin McKenzie, Jeff Kober, Dale Dickey, Isaiah Stone, Dana Millican, Michael J Prosser, Derek John Drescher, Alyssa McKay, Ryan Joiner, Bob Werfelman, Susan Chernik, David Pittman

Manus:

Debra Granik, Anne Rosellini

Genre:

Drama

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 128627
Diskussioner om Leave No Trace  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Leave No Trace (12 st)
Sture Stenhög (Anmäl)   20:20 9/12
Sådana här scenarion är alltid intressanta, allt man normalt tycker blir genast mycket mer komplicerat när minderåriga är inblandade. Ben Foster är som vanligt fantastisk, och hans karaktär är inte nödvändigtvis en dålig förälder, frågan är snarare om han är en lämplig förälder. Man kan lätt hävda att han hade varit en jättebra pappa i en annan tid och en annan kultur. Jag gillar också att filmen har förtroende för sin publik och inte känner att den måste förklara allting in i minsta detalj, berättandet är föredömligt subtilt. Inte heller överdriver man krockarna med det moderna samhället, där brukar annars finnas många billiga poäng att plocka. Trean är ganska stark
hennish (Anmäl)   22:27 28/11
Jag satt och väntade på att det skulle hända något, men det gjorde det inte, och sen var filmen slut. Helt klart inte min typ av film. Måste ha blivit bortskämd med andra bra handlingar de senaste åren.
myslas (Anmäl)   21:46 1/11
Det är mycket möjligt att Granik återigen hittat en blivande storstjärna i Thomasin McKenzie precis som hon gjorde med Jennifer Lawrence i Winter's Bone. Ett väldigt bra manus som väljer att sätta fokus på Tom och hennes svåra sits än att gräva ner sig i faderns problem och bakgrunden till dessa. En av årets bästa filmer.
ShenLong (Anmäl)   17:57 29/10
Mysigt
Jaganatha (Anmäl)   19:31 27/10
Debra Granik väljer tydligen att bara regissera sådana filmer som hon själv vill göra. Därför dröjer det några år mellan varje ny film. Men här har hon väl lyckats fånga desperationen och utanförskapet som många amerikaner lever i. Fader-dotterrelationen är fint skildrad, även om det är dotterns perspektiv som står i centrum. Pappan förblir i Ben Fosters gestaltning lite mer av ett mysterium. Man får intrycket att många av skådespelarna i mindre roller spelar sig själva mer eller mindre, väldigt naturalistiskt. Granik behärskar personregi väl och det är förmodligen denna films största styrka.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Leave No Trace
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor