Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 658 Besökare idag: 7 991
annons
annons
Laddar...
 

Les Misérables

Originaltitel: Les Misérables
Regissör:Tom Hooper
Utgivningsår:2012
Längd: 158 min
Antal betyg:2778 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Les Misérables:

Ex-fången Jean Valjean är jagad sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert efter att han en gång brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines unga dotter, Cosette, förändras deras liv för alltid.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Fantomen på Operan
Originaltitel: The Phantom of the Opera
Regissör: Joel Schumacher
År: 2004
Genre: Drama, Romantik, Thriller
Film nr.: 22776
Fantomen på Operan
Titel: Les Misérables
Originaltitel: Les Misérables
Regissör: Bille August
År: 1998
Genre: Drama, Kriminalare, Romantik
Film nr.: 6970
Les Misérables
Titel: Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Originaltitel: Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Regissör: Tim Burton
År: 2007
Genre: Drama, Thriller, Skräck
Film nr.: 55186
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
Titel: Samhällets olycksbarn
Originaltitel: Les Misérables
Regissör: Jean-Paul Le Chanois
År: 1958
Genre: Drama
Film nr.: 24108
Samhällets olycksbarn
Titel: Samhällets olycksbarn
Originaltitel: Les Miserables
Regissör: Glenn Jordan
År: 1978
Genre: Drama
Film nr.: 16602
Samhällets olycksbarn
- Visa fler...

Skådespelare:

Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks, Daniel Huttlestone, Colm Wilkinson, Stephen Tate, Isabelle Allen, Natalya Angel Wallace

Manus:

William Nicholson

Genre:

Drama, Romantik, Musikal

Produktionsland:

Storbritannien

Recension Les Misérables

- mazquara sätter betyg 4 och skriver:
Victor Hugos roman har filmatiserats ett flertal gånger, mest känd är kanske Bille Augusts europudding-version från 1998 med bland annat Liam Neeson och Geoffrey Rush i rollerna. Detta är dock första gången som Claude-Michel Schönberg och Alain Boubils musikalversion blir film, i regi av Tom Hooper. Berättelsen utspelar sig i 1800-talets Frankrike och följer Jean Valjean (Hugh Jackman), som efter...

Recension av Les Misérables - Läs hela!

Filmnummer: 99925
Diskussioner om Les Misérables  (1 diskussioner)
Starta ny diskussion
Kommentarer om Les Misérables (234 st)
Norpan0 (Anmäl)   21:05 3/11
Gillar att de gett skådisarna tidstypiska tänder! Men alldeles för lång. Ingen känsla i Russel Crowes sång...
Fiskjävel (Anmäl)   17:55 12/8
En snygg och storslagen film som lätt hade kunnat nå upp till en stark fyra med den bra musiken och de bra skådespelarna. Två saker irriterade mig dock något oerhört. 1; Skådespelarna sjöng inte bra. 2; Sången pågick inte bara under musiken, utan också under dialogerna. Mest outhärdligt blev det när männen använde ett överdrivet vibrato, det lät (i min mening förstås) förjävligt. Filmen hade dock scener som gjorde mig berörd. 3.
supermancover (Anmäl)   06:06 20/5
Jag säger bara: Anne Hathaway.
pampj (Anmäl)   15:13 3/2
Lyckades inte förmedla handlingen särskilt väl och den visuella biten var ofta lidande. Kameran kan faktiskt göra mer än att vara pekad på personen som sjunger. Sacha Baron Cohens scener var några av de få undantagen. Tycker dessutom att sånginsatserna kan vara mer imponerande än såhär när man ändå gör en musikal. När filmens starkaste sidor, den bakomliggande handlingen och musiken, lyfts från andra ställen och inte använts till någon större potential, blir det en duktig besvikelse. Den är dock inte dålig, tål att ses en gång, så en klen trea håller den för.
Wilsol (Anmäl)   09:46 15/1
Ja diggar verkligen inte musikaler och Crowes sjungande är en bitter påminnelse. Jag har lyckligtvis kunnat läsa Victor Hugos roman och det här känns bara som ännu en "artistisk" och "otroligt oscarvärdig" adaptation som brukar poppa upp vid årets slut. Handlingen är obetydande och riktigt seg vid tillfällen. Allas energi gick uppenbarligen åt till sångscenerna (vilket är okej då det är en musikal trots allt) men ingen av dem inger någon slags mänsklig respons. Om inte apati räknas? Hathaway satsade verkligen på en oscar och även om hon absolut gjorde den bästa insatsen av alla i filmen, så är det fortfarande inte nog för att göra filmen sevärd på något sätt. Är ju vanligt att man utnyttjar det visuella mediumet när man har sångnummer men ack det är väl att kräva för mycket. Buuh!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Les Misérables
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor