Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 532 Besökare idag: 5 270
annons
annons
Laddar...
 

Lords of Chaos

Originaltitel: Lords of Chaos
Regissör:Jonas Åkerlund
Utgivningsår:2018
Längd: 117 min
Antal betyg:100 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Lords of Chaos:

En brådmogen tonåring vid namn Euronymous vill sprida ondska, kaos och norsk black metal-musik. När Euronymous bjuder in en mystisk ensamvarg kallad för Varg till sin svarta cirkel inleds en rivalitet som får oväntade konsekvenser.

Liknande filmer

Titel: Until the Light Takes Us
Originaltitel: Until the Light Takes Us
Regissör: Aaron Aites, Audrey Ewell
År: 2008
Film nr.: 69859
Until the Light Takes Us
Titel: Ex Drummer
Originaltitel: Ex Drummer
Regissör: Koen Mortier
År: 2007
Genre: Drama, Komedi, Kriminalare
Film nr.: 49616
Ex Drummer
- Visa fler...

Skådespelare:

Rory Culkin, Emory Cohen, Jack Kilmer, Sky Ferreira, Valter Skarsgård, Anthony De La Torre, Jonathan Barnwell, Sam Coleman, Wilson Gonzalez, Lucian Charles Collier, Andrew Lavelle, James Edwyn, Gustaf Hammarsten, Jon Øigarden, Arion Csihar, Jason Arnopp

Manus:

Dennis Magnusson, Jonas Åkerlund

Genre:

Drama, Thriller, Skräck, Biografi

Produktionsland:

Storbritannien, Sverige
Filmnummer: 128731
Diskussioner om Lords of Chaos  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Lords of Chaos (11 st)
Barneyk (Anmäl)   10:58 23/4
Riktigt bra och det är en grymt fascinerade historia. Filmen känns lite väl tillrättalagd men jag tycker ändå den visar på väldigt intressant dynamik och jag gillar hur den låter oss som tittare bilda oss en egen uppfattning om många saker.
Kirikou (Anmäl)   00:36 18/4
Urusel på så många plan. Med tanke på Åkerlunds egna kopplingar till genren hade detta kunnat göras betydligt med respektfullt. Det stinker Hollywood
Powha (Anmäl)   23:45 16/4
Varför tycker folk att Varg är felcastad? Han var en slyngel med stort ego, allt han ville ha var bekräftelse. Emory Cohen gestaltar detta vidrigt perfekt.
Ful_fisk (Anmäl)   07:43 16/4
Börjar lite hastigt och småfånigt, men får snart vind under vingarna, förmodligen tack vare verkligheten i berättelsen. Det är ju trots allt en fullkomligt sinnessjuk historia! Tycker skådisarna fungerar bra, även ifall det förstås hade varit sjukt mycket bättre ifall den varit på norska. Klart sevärd, och inte bara för black metal-fans. Kanske snarare mer för andra, mindre puritaniska, tittare, till och med.
Jaganatha (Anmäl)   22:07 13/4
Det är första gången jag tycker genuint bra om en film regisserad av svenske Jonas Åkerlund, men så har jag ju också för alltid den dödliga konflikten mellan Øystein "Euronymous" Aarseth och Kristian "Varg" Vikernes inpräntad i minnet. Rory Culkin är helt perfekt i rollen som Euronymous, medan Emory Cohen är ett lite mer udda val i rollen som Varg, men castingen fungerar ändå hyfsat. Stundtals är detta blodigt och brutalt på ett realistiskt sätt som vida överträffar många av dagens skräckfilmer. Sanningshalten i historien går nog också att ha invändningar emot, men ingen kan väl egentligen invända emot att Varg Vikernes var och är en helt jävla genomvidrig människa. Själv lyssnade jag bara på Mayhem i min ungdom och aldrig på Burzum, så jag är partisk i målet.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Lords of Chaos
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor