Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 550 Besökare idag: 4 470
annons
Laddar...
 

Mandy

Originaltitel: Mandy
Regissör:Panos Cosmatos
Utgivningsår:2018
Längd: 121 min
Antal betyg:265 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Mandy:

Året är 1983 och Red Miller är ute efter hämnd på den religiösa sekt som dödade hans stora kärlek, Mandy Bloom.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Nicolas Cage, Linus Roache, Bill Duke, Richard Brake, Ned Dennehy, Andrea Riseborough, Olwen Fouéré, Line Pillet, Hayley Saywell, Clément Baronnet, Alexis Julemont, Stephan Fraser, Ivailo Dimitrov, Kalin Kerin, Tamás Hagyuó

Manus:

Panos Cosmatos, Aaron Stewart-Ahn

Genre:

Action, Thriller, Skräck, Mysterium

Produktionsland:

USA, Belgien
Filmnummer: 128464
Diskussioner om Mandy  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Mandy (27 st)
Solidus (Anmäl)   13:07 19/6
MANDY är i grund och botten en hämndfilm, men den lägger stort fokus på det visuella och vågar vara annorlunda. Detta har lett till att filmen är väldigt splittrad av sin publik. På IMDB är det antingen det ena eller det andra, dvs antingen älskar man den eller hatar man den. Jag är mer på det förstnämnda. Det finns en atmosfär i filmen som jag gillar och Cage, som har minimalt med repliker, lyckas utstråla så mycket med hjälp av sitt kroppsspråk. MANDY är unik och ska du se den så förvänta dig inte standard B-film, utan en mer konstnärlig B-film. Tumme upp!
Bumbi78 (Anmäl)   23:19 27/3
Pretentiöst och knarkat säger säkert många, och visst stämmer det till viss del. Här får dock det visuella tala för sig själv och storyn komma i andra hand. Våldsamt, vackert, udda och dystopiskt med kvasireligiösa undertoner. Här passar också Cage utmärkt. En roll där han får spela ut lite galenskap.
best_jeppe (Anmäl)   10:00 18/2
Många recensenter har snackat upp den här filmen så valde att spana in den och jag måste säga, jag förstår inte riktigt varför alla är så förtjusta i den. Visst, den har ett snyggt psykadeliskt foto men själva storyn och regin tycker jag är ganska medelmåttig/ointressant. Jag har svårt att köpa att Cages karaktär skulle vara förmögen att åstadkomma det han gör. Det säljs helt enkelt inte in på ett trovärdigt sätt. Och dessutom är filmen lite smått osammanhängande när det gäller hur Cages karaktär får vetskap om olika saker. Han bara hittar några karaktärer utan någon förklaring om hur det gick till och varför. Jag vet inte, jag kanske missar något men för mig är filmen ganska alldaglig. Filmen får en ljummen 3a från mig.
haajen (Anmäl)   20:16 3/2
Betyget är inte helt stabilt då filmen är aningen segdragen för sitt eget bästa men när den väl goes crazy är det rätt härligt. Mycket snygg och personlig film.
Zero75 (Anmäl)   22:49 26/1
Vilken fest!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Mandy
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor