Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 2 233 Besökare idag: 9 292
annons
annons
Laddar...
 

Margin Call

Originaltitel: Margin Call
Regissör:J C Chandor
Utgivningsår:2011
Längd: 107 min
Antal betyg:1949 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Margin Call:

När finansanalytikern Peter Sullivan kommer över information som pekar på att företaget riskerar att gå omkull blir det startpunkten för en berg-och-dalbanefärd med snabba finansiella och moraliska beslut som leder till att alla inblandade snart står på randen till en katastrof.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: The Big Short
Originaltitel: The Big Short
Regissör: Adam McKay
År: 2015
Genre: Drama
Film nr.: 118329
The Big Short
Titel: Wall Street: Money Never Sleeps
Originaltitel: Wall Street: Money Never Sleeps
Regissör: Oliver Stone
År: 2010
Genre: Drama
Film nr.: 78827
Wall Street: Money Never Sleeps
Titel: Wall Street
Originaltitel: Wall Street
Regissör: Oliver Stone
År: 1987
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 3849
Wall Street
Titel: Too Big to Fail
Originaltitel: Too Big to Fail
Regissör: Curtis Hanson
År: 2011
Genre: Drama
Film nr.: 90764
Too Big to Fail
Titel: Bedragaren
Originaltitel: Arbitrage
Regissör: Nicholas Jarecki
År: 2012
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 94796
Bedragaren
- Visa fler...

Skådespelare:

Jeremy Irons, Kevin Spacey, Demi Moore, Mary McDonnell, Stanley Tucci, Simon Baker (I), Paul Bettany, Aasif Mandvi, Ashley Williams, Zachary Quinto, Penn Badgley, Maria Dizzia, Susan Blackwell

Manus:

J C Chandor

Genre:

Drama, Thriller

Produktionsland:

USA

Recension Margin Call

- RebeckaNilsson sätter betyg 4 och skriver:
Filmen är i blåton i en miljö där blinkande skärmar ständigt reflekterar in i kameran. Det är en tyst film, långsam, men inte långdragen. Det ger effekt till hur mycket obehag som faktiskt ekar mellan väggarna på kontoret. Skådespelarna som medverkar spelar ut sina roller väldigt bra, jag är faktiskt imponerad av hur extremt välspelad filmen är! Varenda rörelse är koordinerad och allt fyller någon...

Recension av Margin Call - Läs hela!

Filmnummer: 88362
Diskussioner om Margin Call  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Margin Call (131 st)
spiel mit mir (Anmäl)   00:40 8/5
Var typ tvungen att läsa kommentarerna här för att fatta storyn (efteråt). ^^ Men slogs av hur välspelad den var! Om man inte fattar men ändå inte kan slita sig måste det vara ett gott betyg?
Rele (Anmäl)   00:05 13/2
En film som förklarar hur värdet av ägandet kan ändras väldigt fort. Flera duktiga skådespelare och av Chandor. Jag ger en trea.
dafreakish (Anmäl)   00:00 13/2
Ruskigt välspelat och snyggt samt smart manus om början på den senaste finanskrisen. Det är oerhört intelligent och spänning byggs upp av dialog och de moraliska dilemman karaktärerna ställs inför. Hjärtlöshet samt girighet kontra motsatsen ungefär. Stabil fyra.
husberg (Anmäl)   00:00 13/2
Skillnaden mellan instrumentell intelligens (narcissism) och aristotelisk dygdetisk klokskap (äkta intelligens) elegant illustrerad i lågintensivrafflande dramatisering av subprimelånhärdsmältan som utlöste 2008 års Yggdrasilsruskande finansgris. Djupt & komplext berättad (utan att nödvändiggöra att man sitter med någon förbannad flödesschemasmjukvara för att hänga med i handlingen) av regissör & manusförfattare som uppenbarligen haft ett angeläget ärende utöver slurighetssignalering. Det som VERKLIGEN hade imponerat något oerhört är om filmskaparna gjort denna film (eller åtminstone pitchat manus) redan 2007... Förbiflimrande funderingar under eftertexterna: Kevin Spacey håller på att morpha till Gene Hackman. Jeremy Irons håller på att morpha till Ian brown. Bästa scener i filmen: orakelingenjörens transportmatematik & högsta hönsets årtalsrabblande gestaltande av cyklisk tid. Wall Street är en jäkligt tung film, men denna var strået vassare ändå.
Cftbl (Anmäl)   01:24 8/2
Uff. Platt, oengagerande, tråkig. Lågbudget - och det märks! Inget fel på lågbudget i sig. Om det inte ser billigt ut. Dålig story. Inte ens skådespelarprestationerna är engagerande. Konstigt sammansatt cast, man får inte grepp eller intresse för någon av karaktärerna. Jag gick runt och väntade på mord, det var nåt som hängde i luften, men efter ett tag blev det bara tjatigt. Ingen payoff, bara bortkastad tid. Nej det är fanimej inte värt en 2:a ens en gång.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Margin Call
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor