Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 371 Besökare idag: 5 480
annons
annons
Laddar...
 

Margin Call

Originaltitel: Margin Call
Regissör:J C Chandor
Utgivningsår:2011
Längd: 107 min
Antal betyg:2045 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Margin Call:

När finansanalytikern Peter Sullivan kommer över information som pekar på att företaget riskerar att gå omkull blir det startpunkten för en berg-och-dalbanefärd med snabba finansiella och moraliska beslut som leder till att alla inblandade snart står på randen till en katastrof.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: The Big Short
Originaltitel: The Big Short
Regissör: Adam McKay
År: 2015
Genre: Drama
Film nr.: 118329
The Big Short
Titel: Wall Street: Money Never Sleeps
Originaltitel: Wall Street: Money Never Sleeps
Regissör: Oliver Stone
År: 2010
Genre: Drama
Film nr.: 78827
Wall Street: Money Never Sleeps
Titel: Wall Street
Originaltitel: Wall Street
Regissör: Oliver Stone
År: 1987
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 3849
Wall Street
Titel: Too Big to Fail
Originaltitel: Too Big to Fail
Regissör: Curtis Hanson
År: 2011
Genre: Drama
Film nr.: 90764
Too Big to Fail
Titel: Bedragaren
Originaltitel: Arbitrage
Regissör: Nicholas Jarecki
År: 2012
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 94796
Bedragaren
- Visa fler...

Skådespelare:

Jeremy Irons, Kevin Spacey, Demi Moore, Mary McDonnell, Stanley Tucci, Simon Baker (I), Paul Bettany, Aasif Mandvi, Ashley Williams, Zachary Quinto, Penn Badgley, Maria Dizzia, Susan Blackwell

Manus:

J C Chandor

Genre:

Drama, Thriller

Produktionsland:

USA

Recension Margin Call

- RebeckaNilsson sätter betyg 4 och skriver:
Filmen är i blåton i en miljö där blinkande skärmar ständigt reflekterar in i kameran. Det är en tyst film, långsam, men inte långdragen. Det ger effekt till hur mycket obehag som faktiskt ekar mellan väggarna på kontoret. Skådespelarna som medverkar spelar ut sina roller väldigt bra, jag är faktiskt imponerad av hur extremt välspelad filmen är! Varenda rörelse är koordinerad och allt fyller någon...

Recension av Margin Call - Läs hela!

Filmnummer: 88362
Diskussioner om Margin Call  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Margin Call (136 st)
Robkiller (Anmäl)   17/12 2017
Bra skådespelare, men handlingen är väl egentligen rätt ointressant.
Filmfantast86 (Anmäl)   25/10 2017
bra
Roswall (Anmäl)   9/7 2017
Ett gott hantverk med kvalitet rakt igenom. Kanske både problemet och styrkan ligger i hur den avgränsar sig. Händelseförloppet blir inzomat på företaget utan att omvärlden tas in skärskilt mycket, det höjer filmen till viss del, men det sänker den också till viss del.
karlmats (Anmäl)   20/3 2017
Hur har jag kunnat missa den här? Den checkar av många boxar, framför allt för att den handlar om finanskrisen 2008 och för den utomordentliga casten. Jag menar, Kevin Spacey, Jeremy Irons, Demi Moore, Stanley Tucci, Paul Bettany, Zachary Quinto och BSG-president Roslin, wtf? Nu brukar ju den här genren leverera riktiga skräphögar till filmer men nu fick jag den rekommenderad av en trovärdig källa så när jag såg casten fick jag faktiskt upp förväntningarna lite grann. Inte kunde det väl vara en ny Inside Job? Nej det var det verkligen inte kan jag nöjt konstatera i efterhand. Chandors manus är excellent, istället för att försöka sig på en förklaring till mekanismerna bakom finanskrisen kör han ett 24-timmarsrace inne i det mörka hjärtat av maskineriet. Istället för att lägga tid på att skuldbelägga fokuserar han på hur personerna där inne agerar, reagerar och reflekterar över sin roll i den här historiska tiden. Han låter sina skådisar skina, bäst är Spacey och Irons, som vanligt ska jag väl säga för de är verkligen två av mina favoritskådisar, framför allt när de får spela kostymnissar, finns nog ingen som gör det lika bra i hela Hollywood som de två herrarna. Det är fokus på dialog, några effekter är det inte tal om, men istället är det ett rasande tempo och jag kan se att filmen kanske inte tilltalar alla, men har man ett någorlunda intresse för den här världen tror jag det är svårt att inte få ut nånting av den. En liten pärla, bäst i sin genre. Det måste bli en 4a helt enkelt.
hardcore (Anmäl)   13/2 2017
Tycker att detta är ett mästerverk. Ser det här som att såhär går det till när folk vill rädda sig själva synnerhet i toppskiktet av människor med mycket makt. Det plus mycket bra skådespelarprestationer av samtliga ingen år bättre än någon annan som det lätt kan bli på både gott och ont.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Margin Call
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor