Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 012 Besökare idag: 5 579
annons
annons
Laddar...
 

Måste gitt

Originaltitel: Måste gitt
Regissör:Ivica Zubak
Utgivningsår:2017
Längd: 97 min
Antal betyg:127 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Måste gitt:

Metin bor i en förort. Där gäller de oskrivna lagarna och här har de egna domstolarna alltid sista ordet. En plats där ungdomarna är lika rastlösa som bortglömda. Metins största problem är att han älskar att skriva. Han skriver om allt han ser, hör och gör. Så när han en dag upptäcker att hans dagbok är borta slår paniken till. Han vet att om polisen hittar den så kommer halva Jordbro att åka fast. Skulle den dyka upp hos maffian, ja, då är han död.

Liknande filmer

Titel: Moa - en kvinnas kärlek och längtan
Originaltitel: Moa
Regissör: Anders Wahlgren
År: 1986
Genre: Drama
Film nr.: 12084
Moa - en kvinnas kärlek och längtan
Titel: Lyckovägen
Originaltitel: Lykkevej
Regissör: Morten Arnfred
År: 2003
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 13271
Lyckovägen
Titel: Epilog
Originaltitel: Epilog
Regissör: Tom Tykwer
År: 1992
Genre: Drama
Film nr.: 24359
Epilog
Titel: Girighetens pris
Originaltitel: Il capitale umano
Regissör: Paolo Virzi
År: 2013
Genre: Drama
Film nr.: 110755
Girighetens pris
Titel: Wild Bill
Originaltitel: Wild Bill
Regissör: Dexter Fletcher
År: 2011
Genre: Drama
Film nr.: 96865
Wild Bill
- Visa fler...

Skådespelare:

Can Demirtas, David Nzinga, Kaiwan Karem, Jörgen Thorsson, Lena Endre, Madeleine Martin (II), Selma Caglar, Toni-Prince Tvrtkovic, Shebly Niavarani, Mahmut Suvakci, Christer Engström, Arvin Kananian, Manuel Dubra, Marko Ivkovich, Patrik Wiberg

Manus:

Ivica Zubak, Can Demirtas

Genre:

Drama, Komedi

Produktionsland:

Sverige
Filmnummer: 123348
Diskussioner om Måste gitt  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Måste gitt (6 st)
Nalland (Anmäl)   23:53 13/1
Hörde talas om att det inför filmen skulle vara en kombination av Jalla Jalla! och Snabba cash, vilket stämde in till viss del sett till dramaturgin. Kanske att det är lite väl mycket "blattereferenser" om uttrycket tillåts. Dock är det autenciteten som är stark i och med det slangspråk som används och löper längs med samt den kulturkrock som uppenbart uppstår. Tyvärr dras samma autencitet ner då filmen känns lång och upprepande. Det måste man bortse ifrån, allt som allt är det en trovärdig lågbudgetfilm av en förmodad ambitiös regissör.
DYV (Anmäl)   00:26 5/1
Sammanväver komedi och allvar på ett effektivt sätt. Roliga välspelade biroller som ger flertalet roliga scener. Även huvudrollen görs trovärdigt vilket gör att filmen blir medryckande och relevant. Bäst är scenerna med kulturkrockarna som visserligen tar ut svängarna en aning, men ända inom gränserna för att vara realistiska.
Straiter (Anmäl)   13/12 2016
Betydligt roligare film än jag hade förväntat mig, men hade det inte varit för Lucia Movie Night skulle jag nog aldrig ha sett den här filmen och ärligt talat skulle inte mitt liv ha påverkats negativt av det heller.
Howler19 (Anmäl)   13/12 2016
Historien om förortssnubben som vill lägga sitt tuffa liv bakom sig har sin charm, men vi har sett den förut i många tappningar. Ska det göras måste det därför göras bra, och det här är inte bra. Det hela drivs framåt av en regissör som visar total avsaknad av subtilitet, vilket blir allra tydligast i de karikatyrartiga skildringarna av innerstadens kulturelit.
Horibe (Anmäl)   13/12 2016
SKön förortssatir om drömmen att göra någonting annat. Plus för sköna Jordbromiljöer och bitvis rolig dialog. Man har sett detta förut men sällan i svensk film.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Måste gitt
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor