Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 511 Besökare idag: 5 171
annons
Laddar...
 

Meat the Truth

Originaltitel: Meat the Truth
Regissör:Karen Soeters, Gertjan Zwanikken
Utgivningsår:2008
Längd: 74 min
Antal betyg:14 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Meat the Truth:

Marianne Thieme från Holland är ledare för världens första djurskyddsparti som blivit invalt till parlament. "Meat the Truth" är hennes svar på Al Gores "An Inconvenient Truth," där hon pekar på att 18 procent av alla utsläpp kommer fran djuruppfödning. Denna film är ett slags debattinlägg i klimatfrågan och för vegetarianismen.

Liknande filmer

Titel: En obekväm sanning
Originaltitel: An Inconvenient Truth
Regissör: Davis Guggenheim
År: 2006
Film nr.: 42603
En obekväm sanning
- Visa fler...

Skådespelare:

Manus:

Karen Soeters

Genre:

Dokumentär

Produktionsland:

Nederländerna
Filmnummer: 78825
Diskussioner om Meat the Truth  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Meat the Truth (5 st)
Waldo Trumbull (Anmäl)   19/7 2012
Inte särskilt engagerande. Samma upplägg som Gores rulle men lite mer amatörmässigt utfört. Känns, rent produktionsmässigt, väldigt mycket UR anno 1985. Nåja, lite motvikt till "An Inconvenient Truth" är den kanske, men propaganda är alltid propaganda och sådan orkar jag inte med.
Grillo (Anmäl)   22/3 2012
Okej för att vara en propagandafilm som jag annars har väldigt svårt för. Gillar inte filmer som sätter "truth" i namnet eller hävdar sig ha hela sanningen. Sedan hade jag kunnat leva utan att beskåda kor som bajsar i närbild.
*Bea* (Anmäl)   21/10 2011
Viktigt budskap och mycket sevärd, men känns mer som en föreläsning än en dokumentär. Något man skulle kunna sett på kunskapskanalen en förmiddag. Filmen finns att se på: http://www.meatthetruth.nl/en/
htc (Anmäl)   10/2 2011
Bra som debattinlägg, kompletterar andra dokumentärer, men lite fattigt presenterat. Det är inte alltid det finns proffs bakom produktionen, så det får man väl stå ut med.
Santa Claus (Anmäl)   24/12 2009
Intressant info smaklöst presenterad.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor