Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 532 Besökare idag: 4 582
annons
Laddar...
 

Medan vi lever

Originaltitel: Medan vi lever
Regissör:Dani Kouyaté
Utgivningsår:2016
Längd: 91 min
Antal betyg:34 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Medan vi lever:

Efter 30 år i Sverige bestämmer sig Kandia, en afrikansk kvinna i femtioårsåldern, för att flytta tillbaka till Gambia. Sonen Ibbe är precis på väg att slå igenom som hiphop-artist i Sverige, men bestämmer sig för att försöka hämta hem sin mamma. Det visar sig dock snart att mötet med hemlandet inte alls blir som de tänkt sig.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Josette Bushell-Mingo, Adam Kanyama, Richard Sseruwagi, Marika Lindström, Sten Ljunggren, Philip Lithner, Anna Blomberg, Mårten Klingberg, Lamine Dieng, Kudzai Chimbaira, Susan Fatima Joh, Christopher Tijan-Smith, Mariama Colley, Suntou Susso

Manus:

Dani Kouyaté, Olivier Guerpillon

Genre:

Drama

Alternativ titel:

While We Live

Produktionsland:

Sverige
Filmnummer: 122626
Diskussioner om Medan vi lever  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Medan vi lever (2 st)
Roswall (Anmäl)   14:50 24/6
Bitvis fin, bitvis känns det barnprogram. Ibland tycker jag valet av kameravinklar är oklart. Helrum när närbild hade varit bättre.
Spidde (Anmäl)   26/2 2017
Jag får äran att ge den första Filmtipset-kommentaren för denna film och roligt nog blir det en positiv sådan. Medan vi lever är en trevlig och klart sevärd liten film som berättar en fin historia. Helheten är lite ojämn (farmodern och hennes drömmar hade kanske kunnat skippas) men överlag är filmen mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Morbrodern är en riktigt skön karaktär. Det är väldigt kul att sådana här filmer produceras i Sverige, oändligt mycket bättre än En man som heter Ove och liknande filmer. Stark trea.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor