Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 631 Besökare idag: 7 198
annons
annons
Laddar...
 

Mig äger ingen

Originaltitel: Mig äger ingen
Regissör:Kjell-Åke Andersson
Utgivningsår:2013
Längd: 109 min
Antal betyg:1284 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Mig äger ingen:

En berättelse om en ensamståendes pappas relation till sin dotter. Om alkoholens makt, om barnets utsatthet men också om kärlek, svek och röda fanor i 70-talets Sverige.

Baserad på romanen Mig äger ingen av Åsa Linderborg från år 2007.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Svinalängorna
Originaltitel: Svinalängorna
Regissör: Pernilla August
År: 2010
Genre: Drama
Film nr.: 81308
Svinalängorna
Titel: Monica Z
Originaltitel: Monica Z
Regissör: Per Fly
År: 2013
Genre: Drama
Film nr.: 105403
Monica Z
Titel: The Mark of Cain
Originaltitel: The Mark of Cain
Regissör: Marc Munden
År: 2007
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 51895
The Mark of Cain
Titel: The Reader
Originaltitel: The Reader
Regissör: Stephen Daldry
År: 2008
Genre: Drama, Romantik
Film nr.: 67596
The Reader
Titel: Mother and Child
Originaltitel: Mother and Child
Regissör: Rodrigo García
År: 2009
Genre: Drama
Film nr.: 83265
Mother and Child
- Visa fler...

Skådespelare:

Mikael Persbrandt, Ping Mon Wallén, Saga Samuelsson, Ida Engvoll, Tanja Lorentzon, Sten Ljunggren, Barbro Oborg, Peter Carlberg, Clara Christiansson, Linn Skåber, Anna Blomberg, Magnus Roosmann, Sandra Andreis, Vanja Blomqvist, Karin Holmberg

Manus:

Pia Gradvall

Genre:

Drama

Alternativ titel:

Nobody Owns Me

Produktionsland:

Sverige

Recension Mig äger ingen

- Stygga-Vargen sätter betyg 2 och skriver:
Jag satt och tittade på TV för några år sen och i programmet var det en man som berättade att han hade haft det svårt och sedan upptäckt Åsa Linderborgs självbiografiska bok Mig äger ingen. Boken utgjorde ett stöd för honom och han läste ett stycke ur boken som han fastnat för. Jag har för mig att även Linderborg intervjuades i programmet. Men hur som helst så blev jag själv sugen på att läsa boken...

Recension av Mig äger ingen - Läs hela!

Filmnummer: 106452
Diskussioner om Mig äger ingen  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Mig äger ingen (80 st)
Pingstpastorn (Anmäl)   15:16 8/2
Här är det tydligen meningen att man ska tycka synd om alkoholister men av flera anledningar (som man tyvärr inte kan gå in på utan att avslöja saker som händer i filmen) är det omöjligt att sympatisera med Hasse. Jag hade inga höga förväntningar men jag blev ändå ganska besviken när jag såg den här filmen. Storyn är ganska tunn, man stör sig rejält på Hasse och hans agerande, Persbrandt spelar över och skådespelarnas insatser i övrigt är inte heller mycket att hänga i granen. Det har gjorts bra filmer om alkoholism men den här skildringen är allt annat än bra.
supermancover (Anmäl)   20:15 7/2
Persbrandt gör ett superjobb här. Riktigt hög klass på skådespel. Vissa delar håller inte riktigt för att jag ska hålla mig emotionellt engagerad, så det blir en trea ändå.
Barneyk (Anmäl)   03:23 29/1
Mycket stark trea, jag tycker filmen är mycket fin och gripande rakt igenom men känns också lite tråkig och saknar driv. Det är först mot slutet som den verkligen griper tag i mig men då gör den det också ordentligt. Så jag har svårt att bestämma mig för hur mycket den känsloanstormningen ska väga upp att den bitvis kändes småtråkig. Det som till slut för att filmen stannar på en trea är ett par illa valda scener som går ifrån boken utan anledning.
Raimo_1985 (Anmäl)   28/9 2016
Jag har inte läst boken men jag tyckte mycket om filmen. Enormt bra spelat av framförallt Persbrandt. Enda jag stör mig på filmen är det den innehåller typiska (svenska?) filmklischeér som t e x börja storgråta mitt under en låt på radion.
karlmats (Anmäl)   27/9 2016
Svensk svärta, smärta och lite explorer. Persbrandt är väldigt bra som alkad småbarnsfarsa och visst är det jobbigt att se ungen behöva ta hand om honom gång på gång på gång. Lite misärporr blir det ju, men samtidigt känns det som att det mycket väl både kunde och kan vara så här på många håll där bruksare kämpar för att få ihop vardagens bestyr. Kaviarvänstern ställs mot den allt mer uppgivna kommunisten som inser att idealismen sätter käppar i hjulet för livskvalitén. När blir det värt att sälja ut sig egentligen? Oväntat bra för att vara svensk film, når upp till en svag 3 på ren och skär vilja.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Mig äger ingen
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor