Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 269 Besökare idag: 4 431
annons
annons
Laddar...
 

Mördare i svart

Originaltitel: Passi di danza su una lama di rasoio
Regissör:Maurizio Pradeaux
Utgivningsår:1973
Längd: 84 min
Antal betyg:54 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Mördare i svart:

En kvinna tittar runt i en kikare mot en liten stad, plötsligt så ser hon i ett utav fönstren ett mord utföras. Hon vet dock inte vart detta huset ligger men hon ser mördaren, dock inte så tydligt. Ingen tror på kvinnan och letatandet runt i staden efter en mördad kvinna börjar. Det visar sig att det stämmer det som kvinnan sett. Det var ett mord. Snart är polisen på jakt efter en man eller kvinna med ett haltande ben, och bärandes på en käpp (kunde du lista ut det från titeln?). Snart följer en jakt efter en mördare vars lista på mördade personer ökar för varje timme. Vem är gestalten som gäckar i skuggorna? Här bjuds vi på en historia med en äkta giallo-mördare med rock, hatt och allt! Trots att mördaren är halt så blir det ändå ett klurigt uppdrag att finna den sjuke hjärnan som mördar personer på löpande band.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

George Martin (II), Robert Hoffmann, Simón Andreu, Sal Borgese, Anuska Borova, Anna Liberati, Nerina Montagnani, Nieves Navarro, Rosita Torosh, Cristina Tamborra, Elisa Mainardi

Manus:

Maurizio Pradeaux, Alfonso Balcázar, George Martin (II), Arpad DeRiso

Genre:

Thriller, Skräck

Alternativ titel:

Death carries a CaneDödskäppen

Produktionsland:

Italien, Spanien

Recension Mördare i svart

- fredzilla sätter betyg 4 och skriver:
När man just sett en film som Giallo a Venzia och har gett upp hoppet om filmkonsten, världsfreden och allt annat så får man åter igen lust att leva. Efter att ha sett en sådan här stadig och fin giallo så är det bara att hurra och hoppa jämfota upp och ner några gånger. En vacker kvinna, vete fan vem hon är, råkar bevittna ett brutalt knivmord genom en sådan där betal-kikare på en utkikshöjd. Hon...

Recension av Mördare i svart - Läs hela!

Med i listor: Giallo
Filmnummer: 8473
Diskussioner om Mördare i svart  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Mördare i svart (10 st)
Gordyal (Anmäl)   25/12 2015
Alltså, detta med Giallo - det är inte riktigt min grej. Segt, tråkigt, tjatigt, enahanda och dumt. Fast Anuska Borova var en trevlig bekantskap. Synd att hon inte har varit med i flera filmer. (4+/15)
Bumbi78 (Anmäl)   5/10 2014
Sleazig giallo med alla de ingredienser man förväntar sig i denna lilla sköna genre. Smått ologisk som det brukar vara, men ej vidare komplicerad vilket jag bara tyckte var bra eftersom jag hade engelskt tal med icke borttagbara tyska undertexter haha. Blodigt, trivsamt och stiligt - en av de bättre jag sett.
dudson (Anmäl)   17/10 2010
En av dom Bästa Giallo-Rullarna Nånnsinn!! Extremmt spännande -Intrig som följs upp av Snyggt foto&Fina Miljöer Och Fin-Fina Mord ..Och en Mördare som använder käpp Plus ett slut som inte går av för Hackor_Topp-Betyg_
Nico Fidenco (Anmäl)   26/11 2008
Så här ska det vara. Ledtrådar som inte följs upp, osammanhängde dialog, rakknivar, övertydliga placeringar, misslyckad pretentiös kameraföring och slutligen ett ordentligt framkrystat slut. Givetvis bjuds det även, geners trogen, på redigt mycket sleazy sex. Skräp av bästa märke.
idd (Anmäl)   27/3 2008
jajamän pradeaux levererar alla gialloklyschorna med stil å precision å spänningen stiger ända fram till filmens fullständigt meningslösa å urkorkade upplösning! precis som en giallo ska va men tyvärr utan å sticka ut på något särskilt sätt..
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Mördare i svart
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor