Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 659 Besökare idag: 5 351
annons
annons
Laddar...
 

Möte i julinatt

Originaltitel: Rendez-vous de juillet
Regissör:Jacques Becker
Utgivningsår:1949
Längd: 112 min
Antal betyg:5 betyg
Betygsätt:

Om Möte i julinatt:

Historien om kärlek, vänskap och drömmen om det stora äventyret i ett gäng vilda Paris-ungdomar som möts i sin passion för jazz och sena kvällar i Saint-Germain-des-Près. Om konfrontationen mellan de gamla franska värderingarna och den nya amerikanske ungdomskulturen.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Daniel Gélin, Brigitte Auber, Nicole Courcel, Pierre Trabaud, Maurice Ronet, Philippe Mareuil, Bernard Lajarrige, Jacques Fabbri, Louis Seigner

Manus:

Jacques Becker, Maurice Griffe

Genre:

Drama, Komedi

Alternativ titel:

Rendezvous in July

Produktionsland:

Frankrike
Filmnummer: 28928
Diskussioner om Möte i julinatt  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Möte i julinatt (1 st)
goeran (Anmäl)   02:09 7/4
Jacques Beckers Rendez-vous de juillet från 1949 är ett mycket sevärt och underhållande drama om den unga efterkrigsgenerationen i Paris; om deras kärlek och framtidsdrömmar och om deras konflikter med den äldre generationen. En stor del av handlingen i filmen är förlagd till teatrar och till jazzklubbar i Saint-Germain-des-Prés. Bäst bland skådespelarna (och den egentlige huvudrollsinnehavaren) är Daniel Gélin i rollen som Lucien.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor