Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 575 Besökare idag: 5 421
annons
Laddar...
 

Never Look Away

Originaltitel: Werk ohne Autor
Regissör:Florian Henckel von Donnersmarck
Utgivningsår:2018
Längd: 188 min
Antal betyg:0 betyg
Betygsätt:

Om Never Look Away:

Kurt fascineras som barn av nazisternas ökända utställning av ”degenererad konst” 1937, och varvar när han blir äldre konststudier med propaganda-plakatmålning. Hans öde flätas samman med läkaren Seebands, som var inblandad i nazisternas rashygieniska utrensningar, och nu har vänt sin kappa efter de kommunistiska vindarna. De tillhör olika generationer, och även olika sidor i Östtysklands politiska och ideologiska historia.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer, Saskia Rosendahl, Oliver Masucci, Cai Cohrs, Ina Weisse, Jevgenij Sidikhin, Mark Zak, Ulrike C Tscharre, Bastian Trost, Hans-Uwe Bauer, Hanno Koffler, David Schütter, Franz Pätzold, Hinnerk Schönemann

Manus:

Florian Henckel von Donnersmarck

Genre:

Drama, Thriller

Alternativ titel:

Work Without Author

Produktionsland:

Tyskland, Italien
Filmnummer: 133261
Diskussioner om Never Look Away  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Never Look Away (7 st)
Jaganatha (Anmäl)   21:24 24/4
Lång, men också givande konsthistorisk odyssé inom Öst- och Västtysklands gränser före, under och, framför allt, efter andra världskriget. Invändningen man kan ha gäller just betoningen av politik kontra betoningen av konst, vilket Henckel von Donnersmarck främst verkar vilja fokusera på. Inslaget med nazisternas eugenik (eller rasförädling) förblir lite väl outforskat. Sebastian Koch är för övrigt utmärkt i rollen som opportunistiskt kappvändande gynekolog.
JD (Anmäl)   08:27 7/4
Ett signum för en viss sorts dålig film är långa, ”vackra”, likgiltiga sexscener. De finns där utan någon riktig tanke eller intention, eller känslobotten. I regel är filmen som helhet då behäftad med samma problem.
Ful_fisk (Anmäl)   08:18 4/4
En riktigt mäktig bioupplevelse som jag är väldigt glad att jag inte missade, trots ytterst få visningar! En storslagen film som utmärkt fångar Tysklands många politiska förändringar under 30- till 60-talen, och dessutom ger en fascinerande inblick i dåtidens konstvärld. Den första halvan handlar lite för mycket om politiken och för lite om konsten, medan den andra handlar lite för mycket om konsten och lite för lite om politiken, men det är väl egentligen den största kritiken jag har. Allt som allt en riktigt utmärkt film som gör mig lite ledsen att sådana här filmen knappt ens går upp på bio i Sverige... En av årets absolut bästa filmer! Sebastian Koch måste också nämnas för sin magnifika insats!
Ghostface (Anmäl)   18:04 29/3
Episk historia som har något på gång men inte är tillräckligt kompakt.
goeran (Anmäl)   18:55 24/3
Det känns som att Florian Henckel von Donnersmarck försöker få med lite för mycket i sin nya film Werk ohne Autor (som i Sverige fånigt nog distribueras med en engelsk titel ”Never Look Away”) som utspelas under en trettioårsperiod; från 1937 – 1966. Trots att filmen är över tre timmar blir det lite rapsodiskt. Men för den konstintresserade är det givetvis intressant att storyn i filmen är löst baserad på Gerhard Richters liv. Bäst bland skådespelarna är utan tvekan Sebastian Koch i rollen som professor Carl Seeband (även om hans rollfigur är ytterst endimensionell). Betyg 3.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Never Look Away
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor