| Originaltitel: | Un Gatto nel cervello |
| Regissör: | Lucio Fulci |
| Utgivningsår: | 1990 |
Längd: | 87 min
Betygsätt:
Om Nightmare Concert : Fulci gör en parodi på sig själv och sina egna filmer. I den här filmen kan han inte skilja på film och verklighet. Han besöker en psykdoktor som visar sig vara en bizarr och pervers flickmördare. Mycket våld och brutala mord. |
Skådespelare: | Brett Halsey, Lucio Fulci, David L Thompson |
Manus: | John Fitzsimmons, Antonio Tentori, Lucio Fulci, Giovanni Simonelli |
Genre: | Skräck |
Alternativ titel: | A Cat in the Brain, |
Produktionsland: | Italien |
Recension Nightmare Concert - De Rossi sätter betyg 5 och skriver: Min första bekantskap med filmen var nån gång i början på 90:talet då jag kom över en Italiensk vhs med titeln "Un gatto nel cervello". Direkt översatt blir det "A cat in the brain". Men den är nog mest känd som "Nightmare Concert". Den finns utgiven på dvd både i U.S.A och I Europa i ett flertal versioner.
Filmen som sådan är egentligen ihopklippt av diverse våldsamma scener ur Fulcis och Andrea... |
| Kommentarer om Nightmare Concert |
(16 st) |
| Den enda av Fulcis senare filmer som faktiskt var bra. Riktigt roligt att han själv spelar huvudrollen och gör en parodi på sig själv! |
| Det var en kul ide, och kul att se Fulci själv i huvudrollen i filmen. Den började helt okej, men jag tycker inte att den höll. Den blev bara tjatig och lite tråkig med tiden. Men fan vad huvuden det kapades i filmen, och vad lätt det ser ut att kapa huvuden i filmen :P Det räckte ju att stänga dörren hårt mot halsen så kapades den. Det får bli 2/5, sämst hittills. Men jag är positiv ändå :D! |
| Som en Simpsons clip-show fast fullt med scener ur Fulci filmer ingen vill se. Sunkigt och uselt, givetvis fast iden är rätt kul. Får en svag, svag tvåa för att den är rätt självironisk och att Fulci har huvudrollen. |
| fulcis klipp-å-klistra parodi börjar med att han tar klipp från sina egna filmer å presenterar dem som de filmer han håller på å spela in just nu, när han sen börjar sno saker från andra regissörers filmer (andrea bianchis "massacre" å mario bianchis "murder secret" var de jag kände igen) å använder dem som att de händer "på riktigt" i filmen börjar det kännas riktigt absurt.. egentligen en dålig film, men eftersom jag gillar grundkonceptet å eftersom jag är svag för den här typen av total brist på respekt för andras å sina egna filmer får den ändå ett svagt godkänt.. |
| Karln hade ju åtminstone lite självdistans...Det är aldrig fel... |
Fler kommentarer till Nightmare Concert |
Till filmforum |