Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 521 Besökare idag: 3 998
annons
annons
Laddar...
 

Panik i Needle Park

Originaltitel: The Panic in Needle Park
Regissör:Jerry Schatzberg
Utgivningsår:1971
Längd: 110 min
Antal betyg:1220 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Panik i Needle Park:

Högt uppe på Manhattan, vid 71:a gatan på Westside, ligger Sherman Square. Detta är Needle Park. Ett skitigt tillhåll för knarkare, horor, småfifflare, hallickar och andra vinddrivna existenser. Det är här Helen möter Bobby. Hon har rest från landet för att plugga konst. En vanlig, söt tjej. Ingen man förväntar sig att hitta med en spruta i armen. Men tillsammans med Bobby dras hon snart ned i mardrömmen.

Liknande filmer

Titel: Requiem for a Dream
Originaltitel: Requiem for a Dream
Regissör: Darren Aronofsky
År: 2000
Genre: Drama
Film nr.: 2706
Requiem for a Dream
Titel: Vi barn från Bahnhof Zoo
Originaltitel: Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
Regissör: Uli Edel
År: 1981
Genre: Drama
Film nr.: 5202
Vi barn från Bahnhof Zoo
Titel: Before Night Falls
Originaltitel: Before Night Falls
Regissör: Julian Schnabel
År: 2000
Genre: Drama
Film nr.: 5023
Before Night Falls
Titel: Fem på eftermiddagen
Originaltitel: Panj é asr
Regissör: Samira Makhmalbaf
År: 2003
Genre: Drama
Film nr.: 18936
Fem på eftermiddagen
Titel: Fahrenheit 451
Originaltitel: Fahrenheit 451
Regissör: François Truffaut
År: 1966
Genre: Drama, Science Fiction
Film nr.: 4057
Fahrenheit 451
- Visa fler...

Skådespelare:

Al Pacino, Kitty Winn, Alan Vint, Richard Bright, Kiel Martin, Michael McClanathan, Warren Finnerty, Marcia Jean Kurtz, Raul Julia, Angie Ortega, Larry Marshall, Paul Mace, Nancy MacKay, Gil Rogers, Joe Santos, Paul Sorvino, Arnold Williams, Vic Ramano

Manus:

James Mills, John Gregory Dunne, Joan Didion

Genre:

Drama, Romantik

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 12709
Diskussioner om Panik i Needle Park  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Panik i Needle Park (107 st)
Filmfantast86 (Anmäl)   28/10 2017
bra
Mat1az (Anmäl)   18/1 2017
Lågmält och dystert. Hemskt, men ändå vackert på något vis. Bärs upp av Pacino och Kitty Winn. Vad hände med Winn egentligen? Hon gjorde typ bara Exorcisten 1 & 2 efter den här, och en massa TV trams. Enligt IMDB lade hon ner i början på 80-talet. Synd. Tycker hon va riktigt bra i denna. Tung film. Gillar den.
Bumbi78 (Anmäl)   25/5 2016
Att se en ung Pacino och slitna, nedgångna New York-miljöer gör aldrig ont. Men det här pundardramat är egentligen inte speciellt bra eller intressant, mest massa flummande och lösa karaktärer. Kontroversiell för sin tid.
saggesaliv (Anmäl)   31/5 2014
Bobby är en heroinpundare av värsta slaget, han bor i ett av New Yorks mest missbrukartäta områden - Needle Park. Han träffar snart den unga och oförstörda Helen, som han snabbt lyckas dra ner i heroinets mörka gränder. På gatorna är efterfrågan större än tillgången och polisen ligger på tätare än någonsin - det blir panik i nålparken när det inte längre finns några varor. Denna filmen är farligt smutsig - det är inga jävla kulisser och scenbyggen - detta är på riktigt. Ett bra tidsdokument med andra ord. Smutsiga lägenheter möter närbilder på när sprutnarkomaner in injicerar - detta resulterar i en en hård och äcklig misärgenuinitet. Trevligt att se en av Pacinos tidiga roller - han är lika nervig och smutsigt förvirrad som han är i senare filmer (Scarface, Dogday Afternoon etc) Han gör alltså en riktigt bra rolltolkning, även om hans karaktärs personlighet är riktigt äcklig. Kitty Winn gör även hon en genuin rolltolkning som den sympatiska Helen (vart fan hände med hennes skådespelarkarriär egentligen). Allt som allt var detta en mycket bra film, ett bra tidsdokument och en genuin verklighet. VI slutar på en lite svag 7/10.
ClintanTheKing (Anmäl)   11/11 2013
En tragisk film som gör ont att se helt klart. Pacino är stabil. Winn är dock den som lyfter filmen.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Panik i Needle Park
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor