Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 732 Besökare idag: 6 098
annons
annons
Laddar...
 

Paradis: Tro

Originaltitel: Paradies: Glaube
Regissör:Ulrich Seidl
Utgivningsår:2012
Längd: 115 min
Antal betyg:252 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Paradis: Tro:

Andra delen i Ulrich Seidls Paradis-trilogi handlar om en medelålders, fanatiskt religiös katolsk kvinna som visar sin tro genom att plåga sig själv. Hon spenderar all sin övriga tid till att knacka dörr i Wiens fattigaste kvarter med målet att återigen göra Österrike katolskt.

Liknande filmer

Titel: Paradis: Kärlek
Originaltitel: Paradies: Liebe
Regissör: Ulrich Seidl
År: 2012
Genre: Drama
Film nr.: 98479
Paradis: Kärlek
Titel: Paradis: Hopp
Originaltitel: Paradies: Hoffnung
Regissör: Ulrich Seidl
År: 2013
Genre: Drama
Film nr.: 104088
Paradis: Hopp
Titel: The Duke of Burgundy
Originaltitel: The Duke of Burgundy
Regissör: Peter Strickland
År: 2014
Genre: Drama
Film nr.: 112626
The Duke of Burgundy
Titel: Den gode mannen
Originaltitel: The Adjuster
Regissör: Atom Egoyan
År: 1991
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 7228
Den gode mannen
Titel: Okänd adress
Originaltitel: Suchwiin bulmyeong
Regissör: Kim Ki-duk
År: 2001
Genre: Drama
Film nr.: 10199
Okänd adress
- Visa fler...

Skådespelare:

Maria Hofstätter, Nabil Saleh, Natalya Baranova, Rene Rupnik, Daniel Hoesl, Barbara Lehner, Dieter Masur, Trude Masur, Martina Spitzer

Manus:

Ulrich Seidl, Veronika Franz

Genre:

Drama

Alternativ titel:

Paradise: Faith

Produktionsland:

Österrike, Tyskland, Frankrike
Filmnummer: 104087
Kommentarer om Paradis: Tro (23 st)
Sture Stenhög (Anmäl)   12/11 2016
Inte lika bra som första filmen i trilogin, men han verkar onekligen vara en speciell herre denne Seidl. Jag känner dock ofta att religion är ett lite för lätt mål att ge sig på för att det ska kunna bli riktigt intressant, och den känslan hade jag även här till en början, men Seidl lyckas skruva till det här så pass mycket att den till slut fångade mig ändå. Det är bisarrt, men utan att tappa verklighetsförankringen eller att det känns effektsökande, och jag skrattade ganska mycket längs vägen, även om det var den sorts skratt som fastnar lite i halsen. Men Nabil är t.ex. ganska kul när han svinar runt i sin rullstol. Katten är ju bra tjurig också, besatt av Satan får man anta. Det är dessutom på sin plats att lyfta fram Maria Hofstätter för en väldigt bra skådespelarinsats, hon bär ju mycket av det här trots allt. Lite är dock känslan att Seidl hade flera bra idéer, som han också lyckades implementera, men att han aldrig fullt ut lyckades bygga en film kring dem. Betyget landar på en ganska stark trea
#54 (Anmäl)   18/5 2016
Inte lika stark som första filmen, men jag gillar den.
indygrinder (Anmäl)   25/5 2015
Inte lika träffsäker som "Paradis: Kärlek". Definitivt långsammare tempo, men ändå väldigt imponerande och deprimerande. Stark trea.
mammene (Anmäl)   23/11 2014
Jag höll nästan på att bli galen på människan i huvudrollen, sedan en bit in i filmen kunde jag nästan förstå henne,(nästan). Ulrich Seidl verkar gilla att gå till ytterligheter och drar sig inte för något ämne, här fick religionen sig en käftsmäll. Den prövade verkligen tålamodet och skapade känslor och ändå sevärd.
Ima_Tree (Anmäl)   16/10 2014
Den får en trea för en hel del stolliga och komiska scener. Däremot känns det som att det inte är tänkt att man ska garva åt det här. Men jag kan omöjligt ta det på allvar. Som komedi=svag trea, som tankeväckande drama=1.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Paradis: Tro
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor