Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 347 Besökare idag: 4 330
annons
annons
Laddar...
 

Paterson

Originaltitel: Paterson
Regissör:Jim Jarmusch
Utgivningsår:2016
Längd: 118 min
Antal betyg:485 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Paterson:

Paterson är busschaufför i staden Paterson, New Jersey. Varje dag kör han sin dagliga rutt under vilken han observerar staden när den flimrar förbi genom vindrutan och lyssnar samtidigt på fragment av passagerarnas konversationer, han skriver poesi i en anteckningsbok, han går ut med sin tjejs egensinniga engelska bulldogg Marvin, han stannar till vid samma bar och dricker exakt en öl, han går hem till sin fru Laura. Lauras liv är raka motsatsen, den är under konstant förändring. Hon har nya drömmar varje dag. Paterson älskar Laura och hon älskar honom. Han stöder hennes konstanta flöde av nya idéer och hon uppmuntrar hans skapande av poesi. Vore det inte för Marvin skulle deras liv ha fortsatt gå sin gilla gång.

Liknande filmer

Titel: Broken Flowers
Originaltitel: Broken Flowers
Regissör: Jim Jarmusch
År: 2005
Genre: Drama, Komedi, Mysterium, Roadmovie
Film nr.: 32976
Broken Flowers
Titel: Stranger Than Paradise
Originaltitel: Stranger Than Paradise
Regissör: Jim Jarmusch
År: 1984
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 5299
Stranger Than Paradise
Titel: Lucky
Originaltitel: Lucky
Regissör: John Carroll Lynch
År: 2017
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 125570
Lucky
Titel: Mystery Train
Originaltitel: Mystery Train
Regissör: Jim Jarmusch
År: 1989
Genre: Drama, Komedi, Kriminalare
Film nr.: 5300
Mystery Train
Titel: The Florida Project
Originaltitel: The Florida Project
Regissör: Sean Baker (II)
År: 2017
Genre: Drama
Film nr.: 127070
The Florida Project
- Visa fler...

Skådespelare:

Adam Driver, Golshifteh Farahani, Barry Shabaka Henley, William Jackson Harper, Chasten Harmon, Rizwan Manji, Masatoshi Nagase, Sterling Jerins, Method Man, Brian McCarthy (I), Frank Harts, Kara Hayward, Jared Gilman, Johnnie Mae

Manus:

Jim Jarmusch

Genre:

Drama, Komedi, Romantik

Produktionsland:

Frankrike, Tyskland, USA
Filmnummer: 121844
Diskussioner om Paterson  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Paterson (39 st)
RustyFilm (Anmäl)   08:15 4/2
Jarmusch bygger ju nästan alltid sina filmer med sköna och märkliga stämningsbilder. Så även här. Enformighet, sublima rutiner och mycket humor skapar basen för denna inåtvända och lite melankoliska berättelse. Paterson är både namn på staden detta utspelar sig i och huvudpersonen (spelad av Adam Driver). Runt Paterson och i Paterson går allt i ett tillbakalutat tempo. Övriga skådisar att hylla är Barry S Henley som barägaren Doc och Nellie som fåtöljliggare Marvin. Med Jim Jarmusch som regissör blir det som brukligt högt betyg.
BarryHero (Anmäl)   09:41 14/1
Bra, gillar Jarmuschs stil och Adam Driver är fantastisk i huvudrollen. Söt fru men frågan är om hon verkligen är rätt för honom. Ingen konventionell film vilket man bör veta på förväg. Lugnt tempo och skippar billiga dramaturgitrick.
Fredzon_M (Anmäl)   17:58 4/1
Skönt med en slice of life-historia utan fokus på naturalism och socialrealism. Istället lyfts små mänskliga besattheter och egenheter fram på ett vardagligt vis (fast upphöjt från verkligheten ett snäpp). Så skönt med en film där man hoppas på att ingenting händer utan allt bara går sin gilla gång. En film som får en att gilla människan igen. Tänker tillbaka på scenen där huvudkaraktären vänder och väger boken från sin favoritpoet i sina händer, ett litet instick så enkelt och vackert att jag blir rörd.
Barneyk (Anmäl)   4/9 2018
Besynnerligt hur mycket den här filmen fortfarande ligger kvar mig. Adam Driver suger in mig i en väldigt speciell stämning och det är något ångestfyllt men också fint som bubblar under utan som jag inte riktigt kan greppa. En fin och mycket bra film.
Albion (Anmäl)   10/6 2018
En synnerligen lågmäld och subtil berättelse om ett i det närmaste dysfunktionellt par. Det vilar något vackert över hela bilden och jag gillar det. Betyget blir en 4;a
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Paterson
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor